Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 2016-ban nem volt semmiféle...

2016-ban nem volt semmiféle bevételem. Ilyen esetben nem kell adóbevallást kitöltetnem?

Figyelt kérdés
2015-ben diákmunka keretében dolgoztam néhány hónapot, amiről természetesen elkészítettem a bevallást. Most, hogy 2016-ban nem dolgoztam, tehát adóköteles bevételem nem volt, kell nullás adóbevallást beadnom? Az eSZJA felületére be tudtam lépni az ügyfélkapuból, de nem akarom hibásan leadni, a nullás adóbevallással kapcsolatban pedig nem találtam információt a NAV-nál. Köszönöm!

2017. máj. 1. 10:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
en mar 3 eve nem kuldok adobevallast, mert semmifele (magyar) bevetelem nem volt. 0-ast meg nem kuldok, minek.
2017. máj. 1. 13:03
 12/12 anonim ***** válasza:
56%

Ahogy az SZJA törvény előírja, nem kell bevallást beadni, ha nincs miről. Nullásat sem.

Nullásat akkor "szokás", (inkább ajánlott), ha köztartozásmentes igazolásra van szükséged valamihez az adóhivataltól. Ilyen esetben, ha bármelyik évben hiányzik - akár csak 1 évre eső - bevallás is, megtagadja a kiállítását, mivel nem teljeskörű az információja arra nézve, hogy ténylegesen volt abban az évben adóköteles bevételed vagy sem, kellett volna bevallást beadnod vagy sem.

Ilyenkor szokás utólag nullás (nemleges) bevallásokat benyomni, hogy a tartozásigazolást kiállítsák. De egyébként felesleges, hiszen adóköteles jövedelmeket kér a nyomtatvány, Neked pedig az nincs.

2017. máj. 2. 05:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!