2016-ban nem volt semmiféle bevételem. Ilyen esetben nem kell adóbevallást kitöltetnem?
Nullás bevallást kellene küldeni, különben nem tudja az adóhivatal, hogy nem volt bevételed, és simán rád ver egy bírságot a bevallás elmulasztása miatt.
Töltsd le az ABEV programot, és azzal csináld meg. kb 5 perc az egész, majd beküldöd ügyfélkapun.
Nettó hülyeség ez, már bocs. Volt olyan időszak, mikor otthon voltam, a sulit már elvégeztem, de munkám még nem volt abba az évben és nem adtam be semmi bevallást, mert miről?
A nagy büdös francokat, azt küldött a nav, nemhogy még büntetést meg felszólítást. Ennyire hülyeséget ne írj már...
Ha nincs adóköteles jövedelmed, nem kell adóbevallást beadnod. Ahogy pl a nyugdíjasoknak sem kell, pedig ők még pénzt is kapnak (mármint akkor nem kell, ha nem dolgoznak nyugdíj mellett).
Legalább a NAVos tájékoztatót olvasnátok el:
"Önnek nem kell bevallást teljesítenie, ha az adóévben egyáltalán nem volt bevétele, vagy csak olyan bevételt szerzett, amelyet a törvény rendelkezései szerint nem kell bevallani"
Ha nem volt adóköteles bevételed, nem kell bevallást készítened. Nullás bevallás "elmulasztása" pedig nincsen, így nem is büntet érte a NAV. Más kérdés, ha csak a rendezendő adód nulla és úgy nem csinálsz bevallást. Azt viszont nem nullás bevallásnak nevezik.
Nem muszáj
A NAV latja, hogy nem volt jövedelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!