Ha a gyermek után adokedvezményben részesülök, azt miért nem fizeti ki nekem a NAV?
2016 óta van.viszonyom
Részmunkaidő ugyan, de az adókedvezmény már az szja-n felül a járulékokra is érvényesíthető és azzal megvan a levont 10 ezer.
Direkt nem érvényesítettem a havi jövedelembe, hogy jövőre(most) egyösszegben kaphassam.
Ez jozan paraszti ésszel is számolva 6 hónap munkaviszony 2016-ban, azaz 60 ezer ft, erre a navos adobevallás tervezetben a "levont adoeloleg es visszaigenyelhető családi járulékkedvezmény együttes összege: 36.042 Ft
"Visszaigényelhető adó, adóelőleg": 6.042 Ft.
Akkor jobban jártam volna ha inkább havonta kérem a havi 10 ezret??
Nézd 1000x szó volt már róla és ha te igényelted az adókedvezményt, akkor azon a papíron rajta van a járulékkedvezmény is és azon ikszelted be, hogy azt nem kéred. A munkáltató magától egyiket sem "adja".
És ahogy már előttem írták, a törvény (jogszabály, rendelet ...) nem ismerete, nem mentesít semmi alól. És igen nem mehetnek oda mindenkihez, hogy ez meg az jár, mert még a családi kedvezmény mellett egy családnak sok minden járhat (befizetések utáni adóvisszatérítés, tartós betegségek utáni kedvezmény stb...)! Ja és ezért van az adóbevallásnak leírata is, át kell olvasni (tudom sok, hosszú blablabla), de ez van. Minden egyes ember, minden egyes problémájára nem tudják felhívni a figyelmet (már ha az adott ügyintéző egyáltalán tudja).
"Anno a csed gyed témakörében is profi tb-snek kellett lennem hogy tudjam mit hogy kaphatok ha terhesen szűnik meg a m.viszonyom. szülés előtti 28 es 42 napos határidőket is véletlen a netről tudtam meg, amit később leszedett a nav a netről.."
Hát ennek meg aztán végképp nincs köze a NAV-hoz.
Ezek társadalombiztosítás által finanszírozott ellátások, tehát a NAV ezzel kapcsolatban biztosan nem nyújthat információt, és semmi köze nincs hozzá.
Ha van munkáltatód, akkor ott kell kérdezni, ha nincs, vagy nem tudja, akkor az egészségpénztárnál. Vagyis, akihez tartozik az ellátás folyósítása.
Egyébként a honlapjukon nagyon szépen le van írva pontosan, hogy kinek, milyen feltételekkel jár. Még az is, hogy milyen iratokat kell biztosítani hozzá és hova kell benyújtani X.Y. esetben.
Ha már van netünk, akkor használjuk arra, amire való. Információszerzésre.
Én sem tudtam, hogy van gyógyszertámogatás, és azt sem, hogy lehet igényelni temetési segélyt. Amikor kiderült számomra, nem hibáztattam érte senkit, hogy nem jelezték a boltban, a virágárusnál, a fogorvosnál, a buszmegállóban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!