Ha a gyermek után adokedvezményben részesülök, azt miért nem fizeti ki nekem a NAV?
2016 óta van.viszonyom
Részmunkaidő ugyan, de az adókedvezmény már az szja-n felül a járulékokra is érvényesíthető és azzal megvan a levont 10 ezer.
Direkt nem érvényesítettem a havi jövedelembe, hogy jövőre(most) egyösszegben kaphassam.
Ez jozan paraszti ésszel is számolva 6 hónap munkaviszony 2016-ban, azaz 60 ezer ft, erre a navos adobevallás tervezetben a "levont adoeloleg es visszaigenyelhető családi járulékkedvezmény együttes összege: 36.042 Ft
"Visszaigényelhető adó, adóelőleg": 6.042 Ft.
Akkor jobban jártam volna ha inkább havonta kérem a havi 10 ezret??
Gondolom nem volt annyi levonásod, mint a kedvezmény.
Mennyire vagy bejelentve?
Előző vagyok.
Esetleg nem a munkába állástól kérted a kedvezményt?
Vagy épp lehet, hogy csak az szjaból kérted évközben a levonást? Sok minden lehet. Ehhez látni kellene az igazolást amit a munkáltató adott neked, illetve, hogy mit tartalmaz a nav nyomtatvány.
Egyébként ha nem értesz egyet a navval, kijavítod (a munkaadótól kapott nyomtatványod/igazolásod alapján) és úgy küldöd be.
Hát pont volt annyi levonásom..
Minden bérlap stb előttem.
Bejöttem a nav hoz.
Találtam olyan sort is a tervezeten, hogy:"eltartottak után járo csaladi adokedvezmény"66.670 ft.
Ezt szeretném vissza
Azt mondták vissza tudom igenyelni ennek ez a szokásos modja, hogy tervezetet kuldenek es nekem kell modosittatni.
Mivel a munkaltatom a jarulekkedvezmenyt se kerte igy nem is 60 ezer körül kapok vissza, hanem 81 ezer valamennyi Ft-ot utalnak :)
A NAV abból az adatállományból dolgozik, amit a munkáltató havonta küldött neki bevallásként a Te jövedelmedről.
Ha Te valamilyen kedvezményre jogosult vagy, akkor azt Neked kell jelezned feléjük, hogy milyen módon, összegben kívánod érvényesíteni, egyébként honnan tudnád, hogy Te mit akarsz.
Én már nem az első családi kedvezményes bevallást készítem, ami felülírja a tervezetet, ugyanis a NAV családi kedvezményként csak azt vette figyelembe, amivel a munkáltató is dolgozott. Pedig sok adózó nem csak annyira jogosult. Viszont a NAV nem tud más adatokból dolgozni, csak abból, ami a rendelkezésére áll. Lassan az egész falu sorban áll, hogy javítsam a NAV által elkészített tervezetet.
Persze mindenki a NAV-ot szidja ilyenkor, pedig aztán tényleg nem tehetnek róla. Egyszerűen annak, aki jogosult bármilyen kedvezményre, magának kéne elkészítenie a bevallást és nem a NAV-ra bízni, hiszen az adózó tudja, hogy mit akar érvényesíteni a jövedelmével szemben, nem pedig a NAV. Ők csak hozott anyagból dolgoznak.
Akkir tájékoztathatnák az embereket is arrol, milyen kedvezményre jogosultak.
Mindent csak hallomásból tud az ember meg netes cikkekből véletlen ha belefut
Gondolom, ha megkérdezed, tájékoztatnak.
Az azért nem várható, hogy személyesen minden állampolgárhoz ellátogassanak, és elmondják, hogy a kormány éppen milyen kedvező intézkedéseket hozott, amiből lehet, hogy az adózó is profitálna.
Erre szolgál a média, a munkáltató, a kolléganő, és egyéb információs csatorna.
Csak hogy kérdezzen olyanrol az ember, amit nem is tud?
Tipikus. mielőtt elesnél, ülj le..
Ha a navos joindulatbol nem mondja magától a járulékkedvezményt, nem is tudtam volna meg soha, hogy olyan létezik. Hétkoznapi állampolgárként a jelentésével sem vagyok tisztában.ez nem is várhato el szerintem.
Vagy legalább kiadnának mindig egy konyhanyelven irt aktuális össtefoglalót.
Anno a csed gyed témakörében is profi tb-snek kellett lennem hogy tudjam mit hogy kaphatok ha terhesen szűnik meg a m.viszonyom. szülés előtti 28 es 42 napos határidőket is véletlen a netről tudtam meg, amit később leszedett a nav a netről..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!