Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A VÁM-nak mit kell ikszelnem?

A VÁM-nak mit kell ikszelnem?

Figyelt kérdés
Ha az USA-ból érkezett egy küldeményem, amire korábban az eBay-en licitáltam, akkor a postán kapott vámos adatlapon mit kell beikszelnem? (Rendelt küldemény, Ajándék küldemény)

2017. márc. 27. 16:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Az igazat. Mert bekérik a papirokat.
2017. márc. 27. 16:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hülye :) De mi az 'igazság'? :) megvan minden hozzá az eBay visszaigazoló és a PayPal visszaigazoló levél is. Kitöltöttem az adatlapot is, csak nem tudom, hogy ilyen esetben mit kell ikszelnem? :) Rendelt áru? Az magánszemélytől való 15 évvel ezelőtti használt termékre is igaz? Ajándék meg nyilván nem lehet, mivel 20 USD volt a hangszóró ára, amire licitáltam és 100 USD volt a szállítási költség (FedEx). Van olyan opció is, hogy 'Egyéb'. Akkor tehát 'Rendelt küldemény' vagy 'Egyéb' opciót kell beikszelnem? :)
2017. márc. 27. 17:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Rendelted? Igen. No akkor?
2017. márc. 27. 20:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem rendeltem. Megnyertem! :D Nem a kérésemre hozatták az árut a nagykerből és nem is kiskereskedőtől van és az árut egyszer már eladták a tulajának és adót is fizettek utána így valószínüleg. A gazdája csak pénzre cserélte a hangszóró értékét, tehát gazdagabb nem lett ettől :) Ez a magyar vámos idiótaság úgy f----ság, ahogy van :) Vásároltam volna én itthonról is, de az, amit szerettem volna, már 15 éve nem gyártják és a bolygón csak egy embernél találtam ilyet eladóba és az az illető volt ám olyan bunkó, hogy Amerikába mert születni, csak hogy velem jól kicsesszen :D Amúgy valszeg nem lesz vámköteles a cucc, mert csak 20 $ és így nem éri el a 22 €-t sem. Csak hát akkor is. Feleslegesen cseszegetik az embert. Ha úgy gondolnám, hogy megérdemlik bárminek is a 27%-át, amihez ráadásul semmi közük sincs, akkor azt mondom, hogy jó, cseszegessenek ezzel :D Jó, 1-2% nyúljanak le az ember zsebéből, ha ettől boldogok (ha nem lennének a cuccok ilyen drágák az adók miatt, akkor valszeg többen is vásárolnának többet,így több pénz folyna be hozzájuk is, de ehhez már nincs sok eszük.....), de 27%+VÁM meg mialó....sz..... azt azért már igen komoly pofátlanságnak tartom...... Az ember a kisujját nyújta és már az egész karja kell nekik.
2017. márc. 28. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:

120 USD után fogsz vámot és ÁFA-t fizetni, mert a fuvardíjat hozzá kell adni az áru értékéhez, ha tetszik ha nem.

Neked az egész világgal van bajod, próbálnak emberek segíteni te pedig beléjük rugsz. Akkor miért kérsz segítséget?

2017. szept. 6. 11:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!