A VÁM-nak mit kell ikszelnem?
Figyelt kérdés
Ha az USA-ból érkezett egy küldeményem, amire korábban az eBay-en licitáltam, akkor a postán kapott vámos adatlapon mit kell beikszelnem? (Rendelt küldemény, Ajándék küldemény)2017. márc. 27. 16:32
1/5 anonim válasza:
Az igazat. Mert bekérik a papirokat.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hülye :) De mi az 'igazság'? :) megvan minden hozzá az eBay visszaigazoló és a PayPal visszaigazoló levél is. Kitöltöttem az adatlapot is, csak nem tudom, hogy ilyen esetben mit kell ikszelnem? :) Rendelt áru? Az magánszemélytől való 15 évvel ezelőtti használt termékre is igaz? Ajándék meg nyilván nem lehet, mivel 20 USD volt a hangszóró ára, amire licitáltam és 100 USD volt a szállítási költség (FedEx). Van olyan opció is, hogy 'Egyéb'. Akkor tehát 'Rendelt küldemény' vagy 'Egyéb' opciót kell beikszelnem? :)
2017. márc. 27. 17:00
4/5 A kérdező kommentje:
Nem rendeltem. Megnyertem! :D Nem a kérésemre hozatták az árut a nagykerből és nem is kiskereskedőtől van és az árut egyszer már eladták a tulajának és adót is fizettek utána így valószínüleg. A gazdája csak pénzre cserélte a hangszóró értékét, tehát gazdagabb nem lett ettől :) Ez a magyar vámos idiótaság úgy f----ság, ahogy van :) Vásároltam volna én itthonról is, de az, amit szerettem volna, már 15 éve nem gyártják és a bolygón csak egy embernél találtam ilyet eladóba és az az illető volt ám olyan bunkó, hogy Amerikába mert születni, csak hogy velem jól kicsesszen :D Amúgy valszeg nem lesz vámköteles a cucc, mert csak 20 $ és így nem éri el a 22 €-t sem. Csak hát akkor is. Feleslegesen cseszegetik az embert. Ha úgy gondolnám, hogy megérdemlik bárminek is a 27%-át, amihez ráadásul semmi közük sincs, akkor azt mondom, hogy jó, cseszegessenek ezzel :D Jó, 1-2% nyúljanak le az ember zsebéből, ha ettől boldogok (ha nem lennének a cuccok ilyen drágák az adók miatt, akkor valszeg többen is vásárolnának többet,így több pénz folyna be hozzájuk is, de ehhez már nincs sok eszük.....), de 27%+VÁM meg mialó....sz..... azt azért már igen komoly pofátlanságnak tartom...... Az ember a kisujját nyújta és már az egész karja kell nekik.
2017. márc. 28. 14:02
5/5 anonim válasza:
120 USD után fogsz vámot és ÁFA-t fizetni, mert a fuvardíjat hozzá kell adni az áru értékéhez, ha tetszik ha nem.
Neked az egész világgal van bajod, próbálnak emberek segíteni te pedig beléjük rugsz. Akkor miért kérsz segítséget?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!