Milyen kovetkezmenye van a 2oras es a 4 oras bejelentesnek?
A sztori annyi, hogy elozo munkahelyemen be se jelentettek, ezt a NAVban tudtam meg. Nem akartak belejelenteni szoval felmondtam. Ismerosomek nyitottak egy uzletet egy eve es a biznisz meg nem porog annyira, ajanlottak egy eladoi allast, de csak 2 kesobb 4 oraba tudnak bejelenteni. Annyiban jo, hogy nem kell a TB-t fizetnem tovabb, azt mondtak, rendes fizut kapnek kezbe. Amigy ahogy neztem, ez a legtobb helyen igy van manapsag, szinte sehol nem jelentenek le 6-8 oraba... amugy a munka maga nagyon szimpatikus, szivesen csinalnam.
Az a kerdesem, ha peldaul terhes leszek akkor ez hogy lesz?
Nyugdij a jovoben? ( mar, ha a sirbol nem kell meloba jarnom)
Koszonom a valaszokat!!!
25/L
- Ha beteg leszel akkor csak a 2 (vagy 4) órás béred alapján kapsz táppénzt. És az ilyen munkaadó a "zsebbe bért" szinte soha nem fizeti ki ha beteg vagy és nem dolgozol
- Ha terhes leszel akkor egy ilyen munkaadó azonnal kirúg. De még ha nem is a bejelentett béredet veszik majd alapul a GYES megállapításakor
- Nyugdíjat dettó a bejelentett bér után
És akkor még arról nem beszéltünk, hogy ha a NAV előtt bukta van akkor téged is büntetnek, ez részedről is adócsalás.
Nézz utána a költségvetési csalásnak.
Egyébként ha lebetegszel, vagy beterhesedsz, akkor kapufa. Papíron a 2 ill. 4 órás minimálbérre kapsz minden ellátást. Hidd el, hogy nem jó buli, hacsak nem vagy az a kimondott fényevő típus.
Én lebeszélnélek róla, de nem vagyok a helyedben.
A felnőtt embernek 3 dolgot kell megtanulnia az életben:
1. Mérlegel
2. Dönt
3. Viseli a döntése következményeit
Mérlegelj, dönts, és viseld a következményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!