Tehát eladok valamit, kell áfás számlát adjak, ha igen mekkora az áfa?
2017. márc. 16. 13:12
1/8 anonim válasza:
Ha ilyen alapvető dolgokkal nem vagy képben, akkor a saját érdekedben, ne kezdj bele.
2017. márc. 16. 13:18
2/8 A kérdező kommentje:
azt tudom, hogy bejelentett meló mellett 25 ezer forint a kata, 50 ha nincs bejelentett meló. Ezek fedeznek minden kiadást 12 millió forint bevételig egy évben. Mivel nem vagyok vállalkozó kérdezek, aki gondolkozik az kérdez. Úgy gondolom még senki nem született úgy, hogy tudja ezeket. Ha tudod a választ kérlek reagálj rá tisztességgel. Ha kell áfás számlát adjak akkor mit kell írjak a számlára?
2017. márc. 16. 13:24
3/8 anonim válasza:
No, tisztázzunk néhány fogalmat:
1.- nem bejlentett állás kell, hanem heti 36 órát meghaladó munka (természetesen bejelentve) - ekkor lehetsz mellékfoglalkozású KATA-s vállalkozó.
2.- évi 8 millió ft bevételig lehetsz ÁFA-mentes vállalkozó : ekkor áfás számla kiállításakor jelölni kell:Alanyi Adó Mentes, százaléknál áthúzva 0.
KATA-s bevétel valóban évi 12 millió lehet - de mint írtam, csak 8 millióig áfa mentes.
2017. márc. 16. 14:06
4/8 anonim válasza:
Ja, és abban azért igaza van az első válaszolónak, hogy előbb NAGYON ALAPOSAN tájékozódj (és ne itt a gyakorin), mielőtt vállalkozást indítanál, mert alapvető fogalmakat keversz - így aztán jobb lenne egy könyvelővel átrágni a dolgot. Nem is biztos, hogy Neked a KATA-s adózás lenne a legkedvezőbb... (3-as vagyok)
A neten is sok mindennek utána lehet nézni...
2017. márc. 16. 14:10
5/8 anonim válasza:
"Ezek fedeznek minden kiadást"
nos azért nem mindent
2017. márc. 16. 15:25
6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a megtisztelő válaszokat. van 2 könyvelő is a közelemben, de itt gyorsabb volt érdeklődni, hogy hogy van. tudom, hogy tanulni kell, de még nem vagyok vállalkozó, tehát nincs para szerintem. :)
2017. márc. 16. 15:56
7/8 anonim válasza:
Könyvelő párezer havonta, jobban jársz ha nem spúrkodsz ilyenen és felfogadsz egyet.
2017. márc. 17. 08:30
8/8 anonim válasza:
Egyébként a kamarai tagságot és iparűzésit nem tartalmazza a KATA.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!