Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi adó jár vissza szakmunk...

Mennyi adó jár vissza szakmunkásként bejelentett 3 gyermek után?

Figyelt kérdés

2017. márc. 15. 08:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon vagyok járatos, de úgy tudom, hogy a családi kedvezményt csak önálló jövedelemmel nem rendelkező gyermek után lehet igénybe venni. Ha már bejelentett munkahellyel rendelkezik egy gyermek, akkor a szülő nem igényelheti a gyermekek utáni kedvezményt.
2017. márc. 15. 08:36
 2/6 anonim ***** válasza:
A "bejelentett" szót én úgy értelmezem, hogy a munkáltatójánál jelentette be, hogy van 3 gyerek. Idén havi 99 ezer az adó-és járulékkedvezmény.
2017. márc. 15. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt a 99.000-et nem biztos hogy mind megkapja. Pl ha 200.000-et keres, akkor csak 64.000 lesz amit visszakérhet (és persze azt se ártana tudni hogy év közben ebből már mennyit vett igénybe).
2017. márc. 15. 11:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Gondolod, hogy látnokok vagyunk? :-)
2017. márc. 15. 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor pedig nagyon rosszul tette fel a kérdést.
2017. márc. 15. 14:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Számok nélkül mi sem tudunk számolni, tehát így fogalmunk nincs róla.

Azt tudjuk, hogy 3 kedvezményezett gyermek után gyermekenként 206.250,- Ft volt tavalyi évre az adóalapot csökkentő családi kedvezmény összege.

Ahhoz, hogy számolni tudjunk kell az éves adóalapod összege, melyik hónapban hány kedvezményezett gyermek után milyen összegre vagy jogosult, mennyi volt az adóelőleged összege és a levont nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékod összege. Vettél-e igénybe év közben járulékra vonatkozóan kedvezményt és milyen összegben, stb. ?

2017. márc. 16. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!