A párom a gimi elvégzése után munkába állt, kiskönyvel. Most kapott APEH-tól levelet hogy a TB-je 2006 óta nincs rendezve. Mit tegyünk? Mi történhet? Lent:
Holnap feladom és bejelentetem a havi 4950 ft-ra. De ha visszanézik? Lehetséges hogy kiküldik az elmaradását? És ah igen, mit tehetünk? Fellebezhetünk? Nem az ő hibájából nem lett fizetve... ő nem ért ezekhez, és az apja (!) elhitette vele hogy nem kell fizetni... :S
Én fizetem rendesen. Aki tud bármivel is szolgálni annak nagyon megköszönöm!
(bocsánat ha nem irtam le mindent egyértelműen)
Kérdeztem a könyvelőt azt mondta hogy ha nem volt orvosnál akkor nem fognak semmit befizetettni utólag, csak a bejelentés napjától folyamatosan... :S
De azért köszönöm, remélem nem kell fizetni mert az rengeteg,,,
APEHje válogatja, hogy befizettetik-e visszamenőlegesen. Felénk igen. Ha nem volt ez alatt az idő alatt orvosnál, akkor az nem jelenti azt, hogy ezért eltekintenek a TB fizetési kötelezettség utólagos behajtásától. Csak nincs felmerülő orvosi ellátási költség, így azt nem kell fizetni.
Mikor végezte el a sulit a párod? Nem mindegy, a fizetés szempontjából. Olyan is előfordul, hogy az iskola nem jelentette, vagy nem lett rögzítve a bejelentése.
Először tisztázzátok, meddig volt bejelentve. Azután menjen be a párod személyesen az APEHhez, és ott megbeszélheti az ügyintézővel, hogy mikortól kell bejelentkeznie. Ha visszamenőlegesen, akkor kérhet méltányosságot, vagy részletfizetést.
Ha a szociális és vagyoni helyzete indokolja, fizet utánna az önkormányzat (ezt kérvényezni kell)
Köszönöm a válaszokat!
Feladtam ma hogy 1-jével fizeti, aztán most várunk és várunk, hogy mi is lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!