Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van arra lehetőségem, hogy ne...

Van arra lehetőségem, hogy ne kelljen nyugdíjas fizetnem?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok és úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen fizetem, mert mire elérem a nyugdíjas kort nem lesz ebben a formában már nyugdíj, vagy, ha lesz is akkor is iszonyat kevés. A töredékét sem fogom visszakapni annak amit most levonnak tőlem.

Ha magánnyugdíjpénztárt választom attól még kötelezően levonják a fizetésemből a nyugdíjjárulékot?

Nincs valamilyen kedvezmény?

2017. márc. 13. 21:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Mit kezdjek másokkal? Én én vagyok. Segítek, 220-230 ezer Ft-ot keresek nettóban, Budapesten egy 1,5 szobás albérlet ami olyan 15-20 percnyire található a belvárostól kb. 140 ezer Ft nettónál kezdődik és ebben még nincs rezsi. Budapest agglomerációjában található albérletek is kb. 80-100 ezer Ft+rezsinél kezdődnek, és ehhez még hozzájön a vonat és BKV bérlet.

Tehát a fizetésemnek több mint a fele már el is ment és még 1 fillért sem költöttem étkezésre, szórakozásra, szabadidőre és arról nem beszélve, hogy semmit sem tettem félre. Tehát igen, ennek tekintetében + 30-40 ezer Ft nagyon is sokat jelent.

2017. márc. 14. 18:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Oké, rendben, elfogadjuk a magyarázatot. :)

De ettől függetlenül a kérdésedre még mindig az a válasz, hogy nincs rá mód, hogy ne vonják a fizetésedből...

2017. márc. 15. 07:01
 13/14 anonim ***** válasza:

"Budapesten egy 1,5 szobás albérlet ami olyan 15-20 percnyire található a belvárostól kb. 140 ezer Ft nettónál kezdődik"

Mondom, hogy magasak az igényeid! Amíg fiatal vagy és egyedülálló, minek neked egy egész lakás, pláne nem is garzon, hanem rögtön másfél szoba?

Bérelj szobát, akár kicsit messzebb is a belvárostól, elvégre nem vár haza a családod munka után, hogy annyira sietned kéne. Ha majd lesz párod, ketten könnyebben kivesztek egy egész lakást.

Gondolkodj el ezeken a lehetőségeken, mert sajnos, a nyugdíjjárulékot fizetned kell. Nem valószínű, hogy az elkövetkező 20 évben egyáltalán szóba kerülne az eltörlése.

2017. márc. 15. 08:02
 14/14 A kérdező kommentje:

1,5 szobás lakás ami kb. 30m2 magas elvárás? :D Van barátnőm, de nem költözködünk még egybe. 8 évig voltam kollégista, szép volt, jó volt, elég is volt.

Értem, hogy fizetnem kell, csak gondoltam hátha van valami egyéb megoldás. Nyilván, ha az ember nem 10 m2-en akar hosszútávon nyomorogni akkor ki kell mennie külföldre, valószínűleg ez is lesz amint befejezte a barátnőm az egyetemet.

Köszönöm a válaszokat.

2017. márc. 15. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!