Van arra lehetőségem, hogy ne kelljen nyugdíjas fizetnem?
23 éves vagyok és úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen fizetem, mert mire elérem a nyugdíjas kort nem lesz ebben a formában már nyugdíj, vagy, ha lesz is akkor is iszonyat kevés. A töredékét sem fogom visszakapni annak amit most levonnak tőlem.
Ha magánnyugdíjpénztárt választom attól még kötelezően levonják a fizetésemből a nyugdíjjárulékot?
Nincs valamilyen kedvezmény?
Ahogy a második írja. Bár eredetileg mindenki a saját majdani nyugdíját fizette, sikeresen eltapsolták a nyugdíjalapot (az addigi befizetéseket eltüntették), és így a mostani befizetésekből finanszírozzák a mostani nyugdíjasok nyugdíját.
Szerintem a mostani aktív, 40-45 év alatti korosztály fog a legrosszabbul járni: fizetjük a nyugdíjjárulékot végig, nyugdíjt pedig nem vagy alig fogunk kapni.
Én arra szoktam gondolni, hogy a szüleimet támogatom ezzel a befizetéssel, így már nem gáz. :) Egyébként 10%-ról van szó, a többi levonáshoz képest egész tűrhető összeg.
Nem magadnak teszed félre azt a pénzt, hanem a jelenlegi nyugdíjasoknak fizetnek a most aktívak.
Tehát nem, nincs ilyen lehetőség.
Tudom, hogy a mostani nyugdíjrendszer egy hatalmas pilótajáték és hosszútávon fenntarthatatlan. Nekem is van nyugdíjas nagymamám, az édesanyám is hamarosan nyugdíjas lesz, de ő is fog mellette dolgozni.
Ettől eltekintve 23 évesen hiába van saját keresetem nem tudok elköltözni itthonról. Havi szinten csak nyugdíjjárulékként levonnak 35-40 ezer Ft ami semmilyen szinten nem szolgálja az én jólétemet, ellenben, ha megmaradna annyival beljebb lennék havonta és könnyebben lehetne tervezni.
Akkor szépen kereshetsz. :)
Ezt tényleg nem irigységből mondom...
Na ne szórakozz, hogy a kereseted 10%-a 40.000,- Ft, de te nem tudsz elköltözni otthonról.
Tisztában vagy te vele, hogy mások mennyiből kijönnek havonta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!