Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallásnál ez lehetséges?

Adóbevallásnál ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Sziasztok röviden,mind ketten egy munkahelyen dolgozunk a feleségemmel van egy kisfiúnk,mivel nekem magasabb a keresetem én veszem igénybe a családi adókedvezményt.Most hogy van az adóbevallás a páromnak meg csinálja a cég mert ő nem vette igénybe az családi adókedvezményt aki igénybe veszi annak nem csinálják meg.A páromnak a cég ki hozza úgy is nullára persze nekem is ez az összeg lesz.Tegnap halottam,hogy ha a páromnak nem a cég csinálná meg (ők úgy is nullára hozzák ki) hanem önadózó lenne és úgy tölti ki hogy nem vette igénybe az adókedvezményt így neki egyben oda adnák azt az összeget ez lehetséges???Nem csalás ez hisz én igénybe veszem havonta?!Köszönöm aki segít .

2017. márc. 6. 10:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Kár vele próbálkozni, a NAV-nál a rendszer adóazonosító szám alapján összenézi a házastársak bevallásait. Kibukik a turpisság.

A munkahelyeken annak megfelelően csinálják meg a bevallást, ahogy ezekről kedvezményekről év elején nyilatkozott!

2017. márc. 6. 10:44
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ,még nem csináltunk semmi turpisságot csak ma hallottam
2017. márc. 6. 10:56
 3/3 anonim ***** válasza:

A családi kedvezmény a "családnak jár", tehát nálatok feleség és férj. Ha az egyik a teljes éves összeget érvényesíti a saját adóalapjával szemben, akkor nincs joga a másiknak, hiszen a család megkapta azt, ami abban az adóévben járt.

Mivel Te veszed igénybe a teljes családi kedvezményt, ezért a feleséged már nem teheti meg!

2017. márc. 6. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!