Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most derult ki egy betegsegem,...

Most derult ki egy betegsegem, ami utan adokedvezmenyt lehet igenyelni, de hogyan?

Figyelt kérdés
Ha a munkahelyem kesziti az adobevallast,hogyan kell elinteznem? koszonom.
2017. márc. 1. 17:43
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Benyújtod a munkáltató felé a kedvezményre "jogosító" orvosi igazolást. Az alapján érvényesíti majd.

Ha már elkészült a bevallás (tehát lemaradtál róla), akkor önellenőrzés formájában visszamenőleg érvényesítheted. Ilyenkor a munkáltató által benyújtott éves bevallást Te önellenőrzöd, tehát "helyesbíted".

2017. márc. 1. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:

NE hallgass az elsőre...

Nem az igazolást kell leadni (sőt, azt neked kell megőrizni 5 évig), hanem egy nyilatkozatot, amit a nav oldaláról lehet letölteni, ez alapján érvényesíti a munkáltató a továbbiakban havonta.

[link]

Ha visszamenőleges dátumú az igazolásod, akkor jelezd, hogy van, hogy kéred a tavalyi éves bevallásodban is x hónapra figyelembe venni.

2017. márc. 1. 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Így van, az igazolást csak meg kell őrizni. Ha idei keltezés van az igazoláson, akkor csak identől tudod kérni, vagy havonta, vagy majd jövő ilyenkor az adóbevallásnál.
2017. márc. 1. 20:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Mint irtam is ,most derult ki,de lehet h szuletesemtol

fennallo billentyuhiba.Eddig nem jartam orvoshoz miatta! Igazolas nincs rola csak amit az orvos adott vizsgalati osszefoglalo,azon szerepel ez a diagnozis.

El kell vinni haziorvoshoz az eredmenyt,es o adja ki az igazolast?

2017. márc. 2. 04:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Vagy a szakorvos, vagy az ő véleménye alapján a háziorvos, én is csak a szakorvosi papírjaimat vittem a háziorvoshoz. A biztoság kedvéert vittem egy netről letöltött verziót, de volt a háziorvosnak saját formátumú igazolása.
2017. márc. 2. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!