Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mit hogy kell csinálnom ebben...

Mit hogy kell csinálnom ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném a saját designjaimat árulni Redbubble-ön (művészféle vagyok hobbiból, és jól jönne a plusz pénz :D), viszont fogalmam sincs, hogy kell adózni ezután. Meg nem én gyártom fizikailag a termékeket, nem is találkozom vele, ilyenkor hogy kéne számlát adnom? Vagy itt az nem az én felelősségem? Segítsetek, fogalmam sincs, hogy működik ez :D

2017. febr. 16. 09:11
 1/6 anonim ***** válasza:

"a saját designjaimat árulni"

"nem én gyártom fizikailag a termékeket, nem is találkozom vele, "

Most akkor saját vagy nem saját? Te csak a "terveket" árulnád és más legyártja, kivitelezi?

2017. febr. 16. 10:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Nézz fel a Redbubble-re, ha nem tudod, mi az. Igen, én csinálom magát a design-t (digitálisan), de a termékeket, amikre rákerül (póló, füzet, akármi) nem én gyártom le és adom postára. Tehát a konkrét termékkel én nem találkozom, viszont pénzt kapok, mikor valaki olyan terméket vásárol, amin az általam tervezett minta van.
2017. febr. 16. 13:26
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Nem nézek fel, mert nem érdekel és ne reklámozd itt magad.

Ha tényleg adózási kérdésed lenne, akkor azt oldal említése nélkül is meg tudod tenni.

Segíteni akartam, de a válaszod stílusa felmérgesített "nézz fel a ..., ha nem tudod, mi az" (első vagyok)

2017. febr. 16. 14:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Még egy design-t sem töltöttem fel, hogy reklámoznám magam? :D Tényleg az adózás érdekel, nem akarok úgy belekezdeni a dologba, hogy esetleg bajom lehet belőle. És nem bunkó akartam lenni, elnézést, ha úgy jött le. Azért írtam, hogy nézz fel, mert talán jobban érthető, ha látod, mi is ez.
2017. febr. 16. 14:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Azért említettem amúgy, hogy melyik oldal, mert szerintem elég egyedi az, hogy én csak a mintát csinálom, nem a gyártást (nem tudok másik oldalról, ami ilyen).
2017. febr. 16. 14:30
 6/6 anonim válasza:
Engem is ez a kérdés érdekelne. Esetleg azóta sikerült kiderítened, hogyan is kell itt az adót kezelni? :)
2019. ápr. 17. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!