KATÁ-sként saját számlámra hogyan utaljak?
KATÁ-s egyéni vállakozó vagyok, most kezdtem.
Hogyan utaljam a vállakozói számlámon bevételként bejött összeget tovább a saját lakossági folyószámlámra, konkrétan mi legyen az utalás közleménye?
Hallottam olyan tanácsot, hogy hagyjam üresen a közlemény rovatot, de ezt nehezen tudom elhinni, hogy jó lenne.
A mai agyonellenőrzött, mindenhol pénzmosás-gyanút feltételező banki világban elég érdekesnek hangzik közlemény nélkül utalgatni pénzt egy vállalkozói számláról, nem?
Van erről valami konkrét előírás vagy szabály, hogy mit kell írni ilyenkor a közlemény rovatba?
KATÁ-sként kiveheted minden nélkül, ráadásul saját számláról sajátra utalsz.
Mi ezzel a baj, ez nem törvénytelen!
KATA-s egyéni vállalkozónak nem is kötelező a vállalkozói bankszámla - szóval tényleg nyugodtan üresen hagyhatod.
Nekem egy ideig volt vállalkozói számlám, de megszüntettem, mert túl sokba került - most évek óta a lakossági számlámra jön a bevétel - legálisan!
KATA-s egyéni vállalkozónak nem is kötelező a vállalkozói bankszámla
Semmi köze a vállalkozói számlának az adózási módhoz. Az áfához van köze, katásként is lehet valaki számlanyitásra kötelezett, ha áfa-körös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!