Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATÁ-sként saját számlámra...

KATÁ-sként saját számlámra hogyan utaljak?

Figyelt kérdés

KATÁ-s egyéni vállakozó vagyok, most kezdtem.

Hogyan utaljam a vállakozói számlámon bevételként bejött összeget tovább a saját lakossági folyószámlámra, konkrétan mi legyen az utalás közleménye?

Hallottam olyan tanácsot, hogy hagyjam üresen a közlemény rovatot, de ezt nehezen tudom elhinni, hogy jó lenne.

A mai agyonellenőrzött, mindenhol pénzmosás-gyanút feltételező banki világban elég érdekesnek hangzik közlemény nélkül utalgatni pénzt egy vállalkozói számláról, nem?

Van erről valami konkrét előírás vagy szabály, hogy mit kell írni ilyenkor a közlemény rovatba?

2017. febr. 8. 23:06
 1/3 anonim ***** válasza:

KATÁ-sként kiveheted minden nélkül, ráadásul saját számláról sajátra utalsz.

Mi ezzel a baj, ez nem törvénytelen!

2017. febr. 9. 02:36
 2/3 anonim ***** válasza:

KATA-s egyéni vállalkozónak nem is kötelező a vállalkozói bankszámla - szóval tényleg nyugodtan üresen hagyhatod.

Nekem egy ideig volt vállalkozói számlám, de megszüntettem, mert túl sokba került - most évek óta a lakossági számlámra jön a bevétel - legálisan!

2017. febr. 9. 08:17
 3/3 anonim ***** válasza:
74%

KATA-s egyéni vállalkozónak nem is kötelező a vállalkozói bankszámla

Semmi köze a vállalkozói számlának az adózási módhoz. Az áfához van köze, katásként is lehet valaki számlanyitásra kötelezett, ha áfa-körös.

2017. febr. 9. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!