Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kezenétek neki az...

Hogyan kezenétek neki az ügyviteli rend kialakításához?

Figyelt kérdés

Egy kis vallalatnal, ahol minden kesze kusza, szeretnenek valami rendet kialakitani.

Van erre valami modszer? Hogyan kell ugyviteli rendet kialakitani?

Koszi

#ügyvitel #ügyviteli rend
2017. febr. 6. 10:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet szemét lesz a kérdésem, de miért szeretnél olyan dolgot csinálni, amihez nem értesz?

Az ügyviteli rend nem egy konkrét dolog, minden cégre, vállalkozásra más és más. Azt elsősorban az tudja elkészíteni aki magát a céget vezeti, legalábbis adott szinten.

Minden kesze-kusza. Mi minden?

Mit szeretnél tulajdonképp:

Vállalatirányítási rendszert, vagy pl munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszert?

Információbiztonságit, vagy minőségirányításit...

2017. febr. 6. 14:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát lehet segítene, ha itt a neten olvasgatnál pénzkezelési szabályzatokat. Sok intézménynek fent van a sajátja, úgy tudom fel is kell tenni kötelezően. Úgy már legalább van egy formád.

Aztán behelyettesíted a kis vállalkozásod helyi dolgait abba és megírod a sajátodat. Később segít a vitás kérdésekben is, vagy ha elbizonytalanodsz. Később lehet még azt fejleszteni, csiszolni.

Még fent van többféle szabályzat azt is érdemes átolvasni szerintem.

Mert úgy gondolom egy kis vállalkozásnál nem annyira nehézkes és nagy az iratok útja, viszont mindent végig kell csinálni. Bár függ attól is hogy milyen jellegű a vállalkozás Mert egy kereskedelemmel foglalkozó is másabb mint egy szolgáltatást nyújtóé szerintem.

Egy könyvelőt nem árt felfogadni, mert az iratokat ő tudja a legjobban minek hogy kell lennie, mit mikor kell intézni, bevallani stb. Valamint elmondja hogy te mit mikor kell bevigyél, vagy kikérjél stb.

Szóval elég sok minden van, és tudni kellene hogy milyen jellegű a vállalkozás stb.

Remélem segítettem valamennyit. Ha van kérdésed írd meg, ha tudok segítek.

2017. febr. 6. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!