Meddig kell a jogszabály szerint várnom? Megúsztam az adózást?
Vásároltunk egy lakást, ugye illetéket kellett volna fizetni, meg is jött a levél, de írtam nekik kérelmet, hogy vagy engedjék el vagy részletfizetést biztosítsanak.
Ennek már lassan másfél éve és azóta semmilyen levelet nem kaptam.
Ismerősöm szerint, ha elérem a két évet, akkor mentesülök.
Hogy van ez?
Vagy azon, hogy nem történt semmi :)
28-nak köszönöm a választ, egy kicsit életszagúbb, mint a többi "úgyis, akkor is, úgyis meg fogsz bukni, beperelnek, megbüntetnek, előzetesbe raknak!!4!4"
Látom nagyon fáj ez nektek. :D
Én meg röhögtem jót, na további kellemes vigasztalódást! (tudom-tudom, 10000% lesz a kamat"
Nem jól tudod, amit te kamatnak nevezel, az a késedelmi pótlék.
Annak a mértéke a mindenkori jegybanki alapkamat kétszerese.
A büntetés pedig az éppen szóban forgó adó összege + a hozzá kapcsolódó (előbbiek szerint számított) késedelmi pótlék együttes összegének 50 %-a!
Vagyis, ha pl. az illeték tegyük fel 500 ezer, és annak 1 évre számított késedelmi pótléka nem több, csak 100 ezer, akkor az már együtt 600 ezer, + ennek a fele = további 300 ezer a bünti, együtt ezek már 900 ezer!!!
Szóval lehet kacagni, de ha ennyire okosnak képzeled magad, kár is volt feltenned a kérdést!
"Látom nagyon fáj ez nektek. :D
Én meg röhögtem jót, "
Akkor ez egy kamu kérdés? Csak szórakozni akartál és ezért "dobtad be"? Mert ha igen, akkor gratula, jól beugrottam - én hüle, még próbáltam segíteni.
De ha nem kamu, akkor jobban jársz, ha hallgatsz azokra, akik azt mondják: járj utána. Én is nem foglalkoztam egy dologgal, sokáig nem történt semmi, aztán a végén a végrehajtóval kellett egyezkednem a részletfizetésről és majdnem a kétszeresét kellett visszafizetnem. Kis híján a lakást is el akarták árverezni a fejem felől - pedig volt más vagyontárgy is, csak az nem fedezte - szerintük - a tartozást.
Én úgy akartam segíteni, hogy tűz közelében létezem, tehát van pontos rálátásom a dolgokra.
De ha Téged ez nem érdekel, akkor csak gratulálni tudok hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!