Meddig kell a jogszabály szerint várnom? Megúsztam az adózást?
Vásároltunk egy lakást, ugye illetéket kellett volna fizetni, meg is jött a levél, de írtam nekik kérelmet, hogy vagy engedjék el vagy részletfizetést biztosítsanak.
Ennek már lassan másfél éve és azóta semmilyen levelet nem kaptam.
Ismerősöm szerint, ha elérem a két évet, akkor mentesülök.
Hogy van ez?
"de írtam nekik kérelmet, hogy vagy engedjék el vagy részletfizetést biztosítsanak. "
És ezt a kérelmet milyen úton-módon juttattad el hozzájuk? Biztos, hogy megkapták? És az illetékes helyen?
Inkább várok.
Én kerestem őket, nem válaszolnak, nem fogok emiatt telefonálgatni meg járogatni, sorban állni.
A levél meg van, itt hever a gépen docban meg le is van fotózva a tartalma.
Lehet megúszok jó pár százezret, rosszabb esetben ráfizetek, de azt is meg fogom reklamálni. Azért nem mindegy.
Egész biztos válaszoltak, de az ő levelük nem ajánlottan jött, tehát a postásnál nem kellett aláírnod. Csak símán bedobta a postaládádba, és te (valószínűleg) összefogva más egyéb őrült reklámújságokkal, stb. véletlenül kidobtad!
Jobb, ha utána jársz, mielőtt még keményebben lépnek fel veled szemben!
"Én kerestem őket, nem válaszolnak, nem fogok emiatt telefonálgatni meg járogatni, sorban állni. "
Tégy így. Bár hivatallal packázni nem igazán jó dolog. Leginkább nekik van igazuk és a törvénynek, amire hivatkozhatnak.
Egy tuti. Ha illetéket kellett fizetned, akkor azt nem felejtik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!