Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tb-vel kapcsolatos kérdés?

Tb-vel kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés
Rövden annyi a helyzet, hogy volt egy időszak, még nem jelentkeztem be tb-re (lejárt a mentesség iskola után, de nem fizettem, ezalatt orvosnál sem voltam, szerencsére talán) Majd bementem a navhoz, ezt elmondtam nekik, addig visszamenőleg ki is számlázták, még lejárt, befizettem...Még kicsit többet is...azóta van munkám, minden, így nincs vele gond...DE én ugye egy számlára rendeztem, de mondtak olyat, hogy késedelmi kamatot külön számlára kell (nem a navnál, mások) lehet hogy valahol még van valami féle hátralékom a késedelem miatt, amit rendezni kéne? Egyébként többlet fizetésről kaptam csak értesítést eddig, hogy valami 2000Ft-ot visszaigényelhetek.
2017. jan. 25. 02:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha van ügyfélkapud, akkor a rá kiszabott késedelmi pótlékot ott meg tudod nézni. Minden év novemberében írják elő az előző évi tartozásra.

Ha nincs ügyfélkapud, akkor személyesen bemész a NAV-hoz és megkérdezed.

Egyébként szokásuk fizetési felhívást küldeni, ha lejárt esedékességű tartozásod van.

Ha az a 2 ezer forint túlfizetés a "járulék" adónemen jelentkezik, akkor egy idő után átvezetnek a hátralékos (késedelmi pótlék) adónemre annyi összeget belőle, amennyi kifuttatja az azon fennálló tartozásod. A maradék összeg "visszaigényelhető".

2017. jan. 25. 05:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Az átvezetésről is küldenek postán értesítést!
2017. jan. 25. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!