KATA esetében az 50000 Ft-os adót fixen kell utalni?
Tehát havonta, hónap X-ik napjáig?
Ha 1 hónapban kimarad és következő hónapban kettőt utalok egyszerre, akkor van valami büntetés, késedelmi kamat, stb?
Minden hónap 12-éig kell utalni és igen, fixen. nem szerencsés dolog kihagyni, ne vedd lazán, ugyanis:
1.- 100 ezer ft adótartozás felett kivágnak a KATA-ból (azt hiszem, negyedévente nézik, de ez nem biztos), s utána 2 évig nem lehetsz ilyen kedvező adózású
2.- nekem volt már problémás ügyem és arra hivatkoztam, hogy nézzék meg, minden hónapban rendesen fizettem az adót, stb, amint tudomásomra jutott x probléma, azonnal reagáltam rá és tényleg kedvezően bírálták el a pontos adófegyelem miatt (is) :-)
Szóval számít. De amúgy igen, ha nem fizeted időben, akkor késedelmi kamatot számolnak rá.
na, akkor javítsuk az elsőt:
nem negyedévente, hanem ha az adóév utolsó napján meghaladja a tartozás a 100e-t
nem két évre vágnak ki, hanem a jogerőre emelkedés éve + 12 hónap
Megyétől függően simán inkasszóznak 50e miatt is
Szóval igen, fixen fizesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!