Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tavaly óta nem fizetem a...

Tavaly óta nem fizetem a tb-met, ez milyen következményekkel járhat?

Figyelt kérdés
2017. jan. 14. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Előbb-utóbb észreveszi a NAV és behajtja.
2017. jan. 14. 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Adósságként nyilvántartják.
2017. jan. 14. 21:10
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
némi kamattal.
2017. jan. 14. 22:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy idő után végrehajtás alá kerül, és amint jövedelmed keletkezne, vagy bármilyen pénz érkezne a számládra, letiltással, inkasszóval behajtják.
2017. jan. 14. 23:13
 5/12 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem ezt a nav-os felhozatalt. Én voltam már ugy hogy 7 hónapot itthon voltam tb-t sem fizettem, de semmilyen összeget nem vontak utána.

Viszont hogy nem fizetsz tb-t az a hátránya hogy nem érdemes dokihoz menni.

2017. jan. 15. 09:36
 6/12 anonim ***** válasza:
96%

# 5:

Nővérem néhány hónapja költözött másik megyébe, és miután bejelentkezett az új címre, néhány héten belül levelet kapott a megyei NAV-tól, hogy kb. 1 évnyi elmaradása van néhány évvel ezelőtti munkanélküli időszakából, amit rendeznie kell.

A munkanélküliek által fizetendő egészségbiztosítási járulékot a NAV intézi.

2017. jan. 15. 09:47
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
Na most ha már 55% a válaszom, akkor írja már le valaki, hogy ha tévedek, akkor miért nincs 10 másik válasz, ami megcáfolja, hogy 1) nővérem nem költözött, 2) a költözés után nem kereste meg őt a NAV, 3) nem kell kifizetnie az elmaradt járulékot, 4) nem a NAV az illetékes ebben a kérdésben, hanem más szerv.
2017. jan. 15. 12:27
 8/12 anonim ***** válasza:

És előtte hogy fizetted? A NAV-nál bejelentetted hogy magad után fizeted?

Következmények: Pár év múlva kapsz a levelet a bankodtól, hogy milyen összegű inkasszó érkezett a számládra, ha volt rajta annyi pénz akkor azt leveszi és megkapja a végrehajtó. Ha lesz fizetésed akkor abból is vonhatják.

Utána kapsz egy levelet a végrehajtótól a tartozásról és hogy fizess be 5000 forintot a költségekre.

Ezután még elmehetsz a NAV-ba és kérhetsz részletfizetést vagy kifizetheted egy összegben.

Ha nem fizetsz és nincs semmi a bankszámládon és nincs fizetésed akkor a végrehajtó foglalhat ingatlant és ingóságot is.

Ha semmid nincs akkor gyűlik tovább, de a 4 évnél régebbi tartozásaidat folyamatosan törlik.

Az aktuális egyenlegedet meg tudod nézni online is:

magyarorszag.hu / bal oldali menüben eBEV-szolgáltatások

Utána az EBEV weblapján a menüben:

Szolgáltatások / Adószámla és pótlékadatok / Adószámla

Adónem szűrésnél ezeket választod ki:

Egészségbiztosítási Alapot megillető járulék - 124

Késedelmi pótlék - 138

Lekérdezés indítása utána alul megjelenik, hogy Elkészült eredmények és megnézed a PDF-et.

2017. jan. 15. 15:53
 9/12 anonim ***** válasza:

"az a hátránya hogy nem érdemes dokihoz menni."

Sajnos ezzel nem függ össze, ha egyszer sem mész, akkor is adósság:((

2017. jan. 15. 17:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Orvoshoz akkor is mehetsz ha nem fizeted, nincs különbség és nem kell semmit fizetni az ellátásért.
2017. jan. 15. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.