Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan töltsem ki az adóbevall...

Hogyan töltsem ki az adóbevallásomat?

Figyelt kérdés
egyszerűsített adóbevallásról van szó! visszaküldték elektronikus úton le is telepítettem hozzá mindent ami kell el is indult ott is van a nyomtatvány de hogyan tovább? (2009 júliusában eljöttem a munkahelyemről) kaptam a munakhelyemről még év elején egy papírt amivel ki kell ezt tölteni de amit az apeh küldött ott vannak oylan sorok meg számok amik az én papíromon nem szerepelnek:( ezért nem tudom hogy mit csináljak:( ( azóta nincs másik munkahelyem, munaknélküli vagyok)
2010. máj. 5. 11:59
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Az első sorba kell beleírnod azt a jövedelmet, amit kaptál a munkahelyeden.A 4.sorba kell írnod amit a munkanélkülitől kaptál.A B oldalon a 30.sorba a megfelelő jogosultsági hónapok alapján kiszámolja a megfelelő értékű adójóváírást, ezt kell beírnod a 30.sor b oszlopába, amit kiszámolt a c oszlopban. Utána a C oldalon az 55 sorba kell beírni összeadva, hogy mennyi adóelőleget vontak le tőled a munkabéredből és a munkanélküliből. ezután kiderül, hogy kell-e még befizetned vagy kapsz vissza. Ha kapsz vissza az a 70. sorban van. Ebben az esetben be kell írnod vagy a címed vagy a bankszámlaszámod a főlapon a D mezőbe, s a C mezőben be kell x-ned, hogy visszakéred. Ez az alap eset. ha vannak gyerekeid, akkor őket is be kell írnod a 04-es lapon, ha volt különböző kedvezményed, lakás hiteled, akkor azokat is beírhatod.Ha van kérdésed, akkor kérdezz.

Sok sikert!

Brigi

2010. máj. 7. 16:45
 2/3 anonim válasza:
Az APEH honlapról tájékoztatót is le lehet tölteni. Szerintem szánj rá időt és olvasd el. Legvégső esetben keress valakit, aki segít benne, általában újságokban hírdetik magukat.
2010. máj. 7. 20:09
 3/3 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm. még egy kérdés mi az az adójóváírás?
2010. máj. 7. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!