Visszatudom igényelni adóbevallásnál?
Figyelt kérdés
Jelenleg gyeden vagyok az 1eves fiammal, igénybe veszem a családi adokedvezmenyt, 2 gyerek után, a másik gyermekem 13 éves. Egyedülálló vagyok. Mikor igényeltem az adokedvezmenyt a munkáltatóm azt mondta gyedre csak a felét tudom igénybe venni. Szóval a bevallásnál a másik felét vissza tudom igényelni? Amúgy passzív gyeden vagyok2017. jan. 2. 06:32
11/12 anonim válasza:
de, drágám, válaszoltam. Kétszer is.
12/12 anonim válasza:
"bevallásnál is csak akkor tudnád, ha lenne annyi adóköteles jövedelmed, de ezek szt nincs..."
Ez volt már az első válasz, amit csak megerősíteni tudok.
Ha van, vagy lesz annyi adóköteles jövedelmed, amellyel szemben a Neked járó éves összes kedvezményt érvényesíteni tudod, akkor "vissza tudod" igényelni a rá jutó adót. Ha nincs, vagy nem lesz, akkor logikus, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!