Ha mondjuk valakinek van fél évnyi vagy 1 évnyi TB-tartozása, akkor azt adóbevallásnál észreveszik és értesítenek?
Figyelt kérdés
Vagy nem értesítenek adóbevallásnál sem?2016. nov. 16. 17:48
1/10 anonim válasza:
sokkal hamarabb észreveszik, mint az adóbevallás
2/10 A kérdező kommentje:
Csak mert nem vagyok benne biztos, hogy tavaly október óta fizetve van a TB-m. Viszont volt már ugye azóta adóbevallás, és nem szóltak, hogy "hahó, eü biztosítási elmaradásod van". Valamint havonta váltok ki receptes allergiagyógyszert, ott sem szóltak még egyszer sem, hogy gáz lenne.
Pénteken megyek a NAV-hoz megkérdezni, de most elég ideges lettem, mert ha nincs tavaly óta, akkor elég sok elmaradásom van. És csak remélni tudom, hogy szóltak volna legalább adóbevallásnál.
2016. nov. 16. 17:58
3/10 anonim válasza:
5 évig nem fizettem nem voltam regisztrál munkanélküli sem de segélyben sem részeltem. ennek szintén 5 éve azóta folyamatos dolgozok. Soha semmit nem kellet fizetnem.
4/10 A kérdező kommentje:
Színházban dolgozom, van olyan előadás, ahol megbízási szerződéssel (bejelentve), van, ahol egy cég számláz nekem, szóval bonyolult, teljesen belekavarodtam már én is, és fogalmam sincs, mikor és mennyi tb-t fizettek utánam, és mikor nem. Mert olvastam már sok olyat, akikre rászállt a NAV tb-tartozás miatt, én ezt nem szeretném.
2016. nov. 16. 18:28
5/10 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint csak akkor kezdik el behajtani, ha igénybe veszel valami szolgáltatást.
Nekem is volt 200 ezres tartozásom, egy hangot nem szóltak, de mikor egyszer elmentem orvoshoz, azonnal küldték az értesítőt.
6/10 anonim válasza:
Tőlem kb. másfél év után kezdték el követelni a tartozásom, miután befejeztem az egyetemet és "szabadúszó" voltam. Nem vettem igénybe semmilyen szolgáltatást, nagyjából 6-7 éve nem jártam orvosnál, mégis megtaláltak ezzel. Ez szerintem teljesen random.
7/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszokat!
2016. nov. 17. 12:34
8/10 anonim válasza:
Ügyfélkapun keresztül meg tudod nézni, hogy mikor, ki fizetett utánad TBt. Nekem anno az orvos szólt, hogy pirosat jelez a nevem mellett a rendszer. áettől még elláttak. Sőt még a NAV is kérdezősködött levélben, hogy mikor hogy volt TB-m. Van akit néznek van, akit nem, de ha egyszer rádnéznek, akkor visszamenőleg is követelhetik kamatostól.
9/10 anonim válasza:
Igen, egyébként alapvetően hozzám is pozitívan álltak. Első körben kérték, hogy ha X-Y időszakban volt-e bármilyen jogviszonyom, ami egészségügyi járulékfizetéssel járt, pl nappali tagozatos hallgató voltam, vagy dolgoztam, akkor azt az időszakot leszámítják. És igen, ők X év júniustól már kérték visszamenőleg, de ugye a hallgatói jogviszony következő év október 15-ig szól, úgyhogy arra vonatkozóan bemutattam a papírokat és így elengedték azt a pár hónapot. Szóval lehet hiba náluk is, érdemes ezt átnézni mindig.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2016. nov. 19. 18:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!