Adotartozasom van, ez buncselekmeny?
Maga az adótartozás nem bűncselekmény, de a "mindent leirattam a nevemről" az fedezetelvonásnak minősülhet és ha ez bebizonyosodik, annak bizony következményei vannak:
"A fedezetelvonó szerződés következménye
Ha egy ügyletről beigazolódik, hogy fedezetvonó jellegű volt, akkor ez azzal a következménnyel jár, hogy az ügylettel vagyont szerző fél köteles eltűrni, hogy a követelést az általa rosszhiszeműen megszerzett vagyonból behajtsák (pl. árverés útján). Ha pedig időközben e személy már további fedezetelvonási céllal továbbadta a vagyontárgyat, akkor a vagyontárgy értékéig egyéb vagyonával is felel a tartozásért. Az a személy pedig, aki e további ügylettel megszerezte a vagyontárgyat, szintén köteles tűrni a behajtást, ha maga is ingyenesen szerezte a vagyontárgyat, vagy pedig az ügylet során rosszhiszemű volt."
de, elévül öt év alatt az adótartozás. Ill a nem követelik rajtad már.
Amit tehetsz, hogy méltányossági kérelmet nyújtasz be. célszerű az első sikertelen végrehajtás után megtenni. itt leírod a helyzetedet és részben vagy teljes egészében a kamatokra és illetékekre is kitérve, az elengedést kéred ill részletet kérhetsz. ill ki is várhatod az 5 évet. Megnevezhetsz valakit, aki részben vagy egészben hajlandó kifizetni a tartozást. Ez azért fontos, mert te magad, a saját pénzedet, nem vallhatód be, hogy van.
Ne hiddj ezeknek itt fenn. nekem már elévült egyszer egy 2 millás és és nemrég egy 5 millást engedtek el, az elévülés előtt háromnegyed évvel, első kérésre.
A 4. helyszíni foglaláson ajánlgatta a navos vámos, hogy kérjem.
én magam és a volt nejem írtuk meg a kérelmet és csináltam végig az egészet és 2 hónap múlva 80ezer lett, amit kifizettem, de ezt se kellett volna, erre is kérhettem volna elengedést. Tévedés elkerülése végett, kötelező elengedni, ha a behajtásra nincs mód. Kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!