Miért kell nekem 2500FT-ot fizetnem a Magyar Postának azért, mert a VÁM a 22EUR alatti értékű csomagot kiszedi szúrópróba szerűen ellenőrizni?
Ez nettó tolvajlás a VÁM és a MP részéről. Felőlem bontsa ki a VÁM-os, ellenőrizze le a csomaglista alapján mi mennyibe kerül, SKU szám stb. fel van tüntetve, interneten egy keresés, de ne velem fizettessen ezért 2500FT-ot vagy 1100Ft-ot.
Ez egy aljas pénzlopás a Magyar Posta részéről! Az meg külön felháborító, hogy egy 3 percet igénybe vevő internetes csomagellenőrzés miatt heteket kell várni a csomagra, mert ennyire nyomorék a magyar VÁM ellenőrzés.
Fel is hívhatna a vámos 20 Ft-ért, amit szintén az adófizető fizet, és megkérdezhetné, honnan mit mennyiért rendeltem. Nem. Külön köröket kell futni a Magyar Postát bevonva, és 1100Ft-ért rakja egy fiókból a másikba a csomagot.
Lehet nem látom át a dolgot, de mi közöm van ahhoz, hogy a VÁM-os képtelen eldönteni valamiről, hogy mi az értéke egy adott árunak? csomaglista termékszám-> internet kereső -> webáruház -> termék ára
Az ilyen VÁM-os alkalmatlan a munkáját megfelelően ellátni, és plusz költséget generál a lakosságnak, aki nem ezért fizet adót, ha csak nem az a célja ennek, hogy a Magyar Postának plusz bevételt generáljon ilyen alattomos, alamuszi módon.
Szóval miért én fizetem egy alkalmatlan ember munkájából fakadó plusz költséget?
Telefon kiegészítő dolgot, például mint egy hálózati töltőadapter. Vagy usb kábel, vagy ilyesmi kategória, tehát szemrevételezéssel is eldönthető, hogy nem egy nagy összegről van szó, de mint írtam egy google keresés megállapítani.
Érdekes, hogy a hasonló csak több tételes csomag, amiben közel hasonló dolgok voltak, csak picit több, gond nélkül kiszállította a Posta.
Ezt betudom a szúrópróba szerű ellenőrzésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!