Idén 1hónapot dolgoztam külföldön, amugy semmit. Ezt az adó bevallásban hogy kell jelezni?
Figyelt kérdés
Csak simán mintha Mo-i munkadónál dolgoztam volna. Beküldöm a papirokat és kész.2016. dec. 19. 20:46
1/10 anonim válasza:
Ő...megválaszolod a saját kérdésed?
2/10 anonim válasza:
Attól függ.
Ha olyan EU-ban vagy olyan országban dolgoztál, aminek van Magyarországgal kettős adóztatást elkerülésről szóló egyezménye, és itthon nem volt adóköteles jövedelmed, nem is kell bevallást beadnod.
Ha itthon is lett volna, akkor a kintit tájékoztató jelleggel kell csak beírnod, ha az előbbi országokban voltál.
Ha nem ilyen országban voltál, akkor be kell vallanod, és meg kell fizetned az adót.
3/10 A kérdező kommentje:
Aha köszi. Van valami lista ezen országokról?
nem EU-s ország. Izland.
2016. dec. 20. 03:02
4/10 anonim válasza:
Izlanddal 2005 óta van egyezmény. Ha itthon semmi adóköteles jövedelmed nem volt, nem kell bevallást beadnod.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
2016. dec. 20. 09:57
6/10 anonim válasza:
Én is köszönöm. Akkor ha a bankszámlámra teszem a pénzt nem fog senki zaklatni :)
7/10 A kérdező kommentje:
Azért amugy sem zaklathatnának. Akkor és annyit tehetsz rá amennyit akarsz.
2017. jan. 2. 03:41
8/10 anonim válasza:
Ez biztos? S ha valaki küldene pl a számlámra külföldről 10 milliót? Abba se szólna bele senki?
9/10 A kérdező kommentje:
De a rendőrség ellenőrizné hogy terorrista vagy e?
De ezt te nemvennéd észre.
elvileg az apeh utána nézhet de igazából csak a forrás érdekli őket,az hogy miért kaptad. És ha az munkadíj akkor vállik érdekessé,
az adózás miatt.
2017. jan. 2. 18:58
10/10 anonim válasza:
Igazából saját magyar bankszámlámról szeretnék majd utalni saját külföldi számlámra. Amit munkából és szerencsejátékból szereztem, amik után már le is adóztam. Remélem külföldön nem zaklatnak az utalás miatt. Magyarország sem gondolom, hisz tudják milyen forrásból van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!