23 éves vagyok, most végeztem az egyetemmel, nem dolgoztam soha viszont pénzt tennék a bankba, jönni fog a NAV?
Nem probléma, ha jön a NAV, ha tudod igazolni a pénz forrását:
- nyilván a szüleid igazolják, hogy zsebpénzt kaptáőlük
- az ösztöndíjról hiába nincs papírod, a bank is és az iskola is visszamenőleg is tudja igazolni az ösztöndíjadat
Dehogy jön
Nem olyan nagy összeg az
Miért jönne?
Nem milliárdokat teszel a bankba :)
Meg hát van normális magyarázat rá, volt bevételed, az ösztöndíj, és a szüleidtől is kaptál.
Nem vagy te olyan fontos a NAV-nak, hogy pont veled foglalkozzanak :D
"Dehogy jön
Nem olyan nagy összeg az"
"Nem milliárdokat teszel a bankba :) "
Naivak vagytok. A kis embereket szoktak a leginkabb megbuntetni. Akinek milliardjai vannak, az ugyis elsimitja az ugyet, az ugyvedei megtalaljak a jogi kiskapukat, vagy szol politikus havernek es kesz. A kis proli viszont ha nem tudja bizonyitani az artatlansagat (vagy nincs penze pereskedni), konnyu preda.
Bence87 bocs, de ezt nem jól tudod:
"az adott ügylet magánszemélyek közötti ingyenes vagyoni érték juttatás, amelyre rendelkezést a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú mellékletének 7.2. pontja tartalmaz. Ezek alapján a magánszemélyek közötti ingyenes juttatás, ajándék, adómentes jövedelem, tehát személyi jövedelemadó vonzata sincs."
Lehet hogy így van. Én abból indultam ki, hogy nálunk is volt ajándékozás, és egyszer utána néztem ennek, és azt találtuk, hogy egyenes ági rokon között (pl. szülő-gyerek) ha banki átutalás van, és oda van írva a megjegyzés rovatba, hogy ajándékozás, akkor ez biztosan illetékmentes. A készpénzre akkor valami olyasmit találtam, hogy nem adómentes, de ez lehet, hogy változott azóta.
Mindenesetre az a biztosabb megoldás, ha van utalás és ott van hogy ajándékozás, akkor egyértelműen tudod igazolni a pénz eredetét.
Ti nagyon parásak vagytok. Hol éltek? Észak-Koreában???
Ennél több pénzt tettem már többször is a bankba, és senki semmit nem kérdezett róla.
De ha kérdez, akkor is tud válaszolni a kérdező, hiszen annak van nyoma, hogy kapott ösztöndíjat.
És nem piszkálják a kisembereket! Egyetlen egy ismerősöm után sem nyomozott, érdeklődött sose a NAV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!