Be vagyok jelentve így?
Nyári munkán fogok dolgozni, s a május hónapban egy olyan szerződést írtunk, hogy ebben a hónapban 120 órát dolgozhatok. Ez bejelentésnek számít? Ki fizeti ez után a tb-t? Magamnak kell?
Ha elosztjuk a 120 órát 20 napra, akkor úgy jön ki, mintha 6 órában lennék bejelentve. Miért jobb ez mégis a munkáltatónak? Mi ebben a kiskapu?
Elvileg júniustól bejelent majd (gondolom 6 órába).
Köszönöm a válaszokat.
Amiket leírtál, abból nem lehet megválaszolni a kérédsed.
Munkaviszonnyal vett fel, vagy diákmunkán vagy, vagy nyári gyakorlaton?
Tanuló vagy (nappali tagozaton), vagy már végeztél a sulival?
Hány éves vagy? (foglalkoztatás szempontjából nem mindegy)
Hanyadikától vagy felvéve?
Hány műszakosba? Éjszakai műszak van?
Maga a szerződés nem számít bejelentésnek.
A bejelentés elektronikus úton történik az APEH felé.
Az is lehet, hogy a szerződés alapján be sem kell jelenteni (pl. nyári gyakorlat és nem fizetnek érte bért)
Már elvégeztem az iskolát, nem gyakorlat,nem diákmunka. Rendes munka, csak nyári idényre. (24/L)
Május 1-től ment a bejelentés, vagyis ez a 120 óra/hónap dolog. Megbízási szerződést írtunk, nettó órabér megállapítással.Ugyanúgy minden adat kellett hozzá, mint amikor rendesen be voltam jelentve 6 vagy 8 órában (taj, adószám, magánnyugdíjpénztári tagság)
Eddig álláskeresőként voltam regisztrálva a munkanélküli központban, a TB-t magam után fizettem. S nem tudom, hogy most akkor ez most rendes bejelentés és fizetik a TB-met és nem kell lejelentkeznek legközelebb a munkaügyiben, vagy ez nem jelent semmit?
Hogyan tudom tényleg ellenőrizni, hogy bejelentett-e?
Mert, ha munkaügyisek jönnek ellenőrizni, ezzel a szerződéssel és jelenléti ívvel bizonyítom.
A megbízási jogviszonynál attól függ a járulék fizetés (hogy kinek kell), hogy mennyi a havi béred.
A szerződést kell alaposan átolvasnod, hogy mit írtak bele.
Az ügyfélkapus megnézés sem mindig pontos, nekem nem mutatta azt az időszakot, amikor munkanélküli ellátást kaptam. Amikor reklamáltam az APEHnél, azt írták vissza, hogy bejelentett a munkaügyi, és él a biztosításom. De az ügyfélkapun még ezután 1 hónappal sem jelent meg az adat.
A munkaügyibe mindenképp érdemes bemenned, ha regisztrált vagy. Ha találsz munkát, azt akkor is be kell jelentened, ha nem kapsz munkanélküli ellátást. A szerződésed kell magaddal vinned. Ott a szerződésed alapján meg tudják neked mondani, hogy biztosítottnak számítasz-e a bemutatott szerződés alapján, vagy magadnak kell fizetned a Tb-d, és esetleg még más járulékokat is.
Köszönöm, akkor az apehban fogok érdeklődni, mert a munkaügyi központban semmire sem tudnak válaszolni. (Konkrétan a kérdést sem értik, amit felteszek)
Eddig magam után csak azt a 4500 Ft-ot fizettem, amit a TB-re kellett. Jó ez így? Vagy mást is kellene fizetnem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!