Tulajdoni lapon lévő adatok értelmezése? (Fontos)
Sziasztok, albérlet bérlés előtt állok, és most lekértem a bérbe adandó lakás adatait.
A kérdéseim a II. és a III. részhez kapcsolódnak. A második résznél három név szerepel, egyiknél a tulajdoni hányad 1/1 (de ide az van írva, hogy törlő határozat...), majd a másik két névnél 1/2 tulajdoni hányad van írva. Akkor most az utóbbi kettő a tulajdonos? És akihez az van írva, hogy törlő határozat, akkor már nem ő a tulajdonos?
(Egyébként a sorszáma is ki van húzva, akihez az van írva hogy törlő határozat).
A harmadik résznél sok név (és bank) szerepel, és alapjában véve három különböződ dolog van a nevek mellett:
-közösen illető holtig tartó haszonélvezeti jog
-elidegenítési és terhelési tilalom
-jelzálog
De itt is mindegyik mellé az van írva, hogy törlő határozat, és a sorszáma is ki van húzva.
Ezt a tulajdoni lapot hogyan kell értelmezni? Ki az aki bérbe adhatja az adott ingatlant?
FONTOS!!! Köszi :)
Ez biztos?? Most én is jobban átnéztem, és olyan dátumú törlő határozatok voltak, amik nehezen elképzelhető. Például valaki egyazon napon haszonélvező lesz, és ugyanazon a napon törlik is ezt a jogát.
Ahová törlő határozat van írva, nem azt jelentheti, hogy abban a határozatban benne szerepelt, de lehetséges az is, hogy akkor jött létre az adott jog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!