4 órában vagyok bejelentve (minimálbér) egy vállalkozónál, úgy alakult, hogy egy hónapig nem fogok dolgozni, nekem kell a járulékot fizetni (nincs szabi, táppénz), majd utána tudok újra dolgozni. Mennyit kell fizetnem?
Figyelt kérdés
2016. nov. 2. 06:35
1/7 anonim válasza:
Gondolom fizetés nélküli szabadságon leszel. Ez alatt egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetned, aminek a napi díja 235 forint. NAV ’T1011-es nyomtatványán lehet rá bejelentkezni. Független attól, hogy előtte hány órában voltál bejelentve.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem fizetés nélküli szabi. Úgy lesz mintha dolgoznék (hitelfelvételhez szükséges aktív munkaviszony), de ugye mivel nem dolgozok, járulékokat én fizetem egy hónapig.
2016. nov. 2. 09:18
3/7 anonim válasza:
bocs, de ez törvénytelen a részéről. HA te ebbe belemész, lelked rajta, én ugyan meg nem mondom, mennyit kellene fizetned.
4/7 anonim válasza:
Hát ez tényleg törvénytelen, ráadásul neked egyáltalán nem éri meg. Ráadásul hogy csinálnátok? Te odaadod a munkáltatódnak fű alatt a teljes havi bérköltséged, amiből ő még utalja neked a nettót a számládra, hogy úgy tűnjön, mintha lenne munkaviszonyod?
De kiszámolható, mennyi adó és járulék keletkezik:
Bruttó bér: 55500 Ft (minimálbér 4 órára vetítve)
Munkáltatói oldal:
- Szociális hozzájárulási adó: 14985 Ft
- Szakképzési hozzájárulás: 833 Ft
Munkavállalói oldal:
SZJA: 8325 Ft
Nyugdíjjárulék: 5550 Ft
Egészségbiztosítási járulék: 3885 Ft
Munkaerő-piaci járulék: 833 Ft
Ez így összesen 34410 Ft. Nagyjából annyi, mint a nettó bér ehhez a bruttóhoz.
5/7 A kérdező kommentje:
Csak a járulékokat kell odaadni, nettót nem kapok. Egy hónapról van szó. Az a fontos,hogy ne legyen egy hónap megszakítás munkaviszonyban. Decembertől már tovább foglalkoztat. Mi kértük így. Munkáltató mondta,hogy lehet egy hónap fizetés nélküli szabi is,de mivel hitelfelvétel lesz éppen így azt nem kértük.
2016. nov. 3. 06:39
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a számításod!
2016. nov. 3. 06:40
7/7 A kérdező kommentje:
Amúgy tényleg nincs szabi, táppénz,így azzal sem tudtam volna egy hónapot megoldani.
2016. nov. 3. 06:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!