Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért kell ilyen sokat adózni...

Miért kell ilyen sokat adózni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Más eu országba fele ennyi adó nincs, szégyen
2016. okt. 18. 18:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#10 Szerintem nem jól értelmezted azt amit írtam. De ha mégis, akkor világosíts fel, hogy amikor én befizetem az áramszámlát, akkor mi lesz azzal a pénzzel, illetve a szolgáltató miből fizeti ki a béredet. :)
2016. okt. 18. 19:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Először is nem állítottam, hogy válaszoltam a kérdésre, sőt! azt írtam, én is kíváncsi lennék, miért kell ilyen piszok sokat adózni?

A rezsin lehet spórolni... Persze, közös költség 10 ezer, azon spóroljon valaki, az 5600 ft-os villanyszámlából - direkt megnéztem - 2600 ft a rendszerhasználati díj - persze 27 %-os ÁFÁval, mindez a már megadóztatott fizetésből, stb.

Miért nem megyek el alkalmazottnak? Szerintetek 50 felett hány helyre vennének fel? :D

Na jó, egy kicsit "csaltam", mert igazából a 25 ezer ft iparűzési adó az "csak" egy évben 2 x van -ebben a hónapban tudtam csak kifizetni, pedig már szeptemberben kellett volna. De az iskolakezdéssel együtt nem ment...

Nem azért írtam le ezeket a dolgokat, hogy sajnáljatok, csak azért, hogy érzékeltessem: a havi jövedelmet hogy gallyra tudja vágni az adó...

2016. okt. 18. 19:28
 13/17 A kérdező kommentje:
Ja csak Csehországban 3x annyit keres egy gyári munkás mint itthon egy orvos
2016. okt. 18. 19:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Na így már más, hogy nem minden hónapban van ennyi kiadásod!

Viszont szerintem akkor is nagyon kevés, ami marad.

Nyilván ezt te is érzed, csak akkor nem értem, hogy miért vállalkozol.

Vagy a bevételed sem fix, és ez egy rosszabb hónap volt?

A szolgáltatók nyilván a befizetett díjakból gazdálkodnak ki egyebek mellett munkabért is, de nem olyan egyszerűen, hogy a befizetett villanyszámla 20%-a az én bérembe megy...

Eleve az általad befizetett számla több céghez megy.

Más cég kapja az elosztói díjat, más az egyetemes szolgáltatás díját. Ez nálad egy számlán jelenik meg, mert mindenki fel lenne háborodva, ha villanyszámal címszó alatt ide 20 forintot kéne befizetni, oda 250-et, amoda meg 1600-at.

Pedig így megy, ezek külön-külön cégekhez vándorolnak.

Tessék elővenni egy számlát, és egyszer elolvasni, mire fordítják a befizetett összeget.

Ezt a részt 100-ból 99 ügyfél soha az életben nem olvassa el.

Egyébként pedig a szolgáltatók egy része veszteséges. Nem viccből vonulnak ki az országból egymás után.

A béreket pedig ugye akkor is fizetni kell, ha nincs nyereség. Az állam pedig nem teheti meg, hogy a szolgáltatást nem biztosítja, mert akkor káosz lenne.

Ha egy közmű-cég nem tudna bért fizetni, a dolgozók jó része 1, vagy maximum 2 hónap után nem menne be dolgozni. A legkisebb gond az lenne, hogy nincs, aki felvegye a telefont. Bár akinek magas számlát visz a postás, annak ez sem tetszene. De hogy egy vihar után nem lenne, aki helyreállítsa a hálózatot, az lenne a legnagyobb baj. A legtöbben már 1 órás áramszünetet sem bírnak ki, mert nincs internet, meg sipákoélnak, hogy leolvad a hűtő. (áramszünetnél persze mindenkinél a legdrágább húsokkal van tele a hűtő......), szóval akkor nem egy óra lenne, hanem egy hónapig nem lenne áramod, vagy soha. kellemetlen lehet 0 fokban, ha nem tudsz fűteni...

szóval a veszteségek miatt az elmúlt években sok szolgáltató kivonult az országból, az állam pedig ezek helyébe lépett. az adóforintjaid pedig többek között arra mennek el, hogy ezeket a cégeket ha nem is nyereségessé tegye, de legalább nullszaldósra kihozza. ha az adóból erre nem futná, akkor holnaptól nem lenne villany, gáz, víz.

bár nem értek egyet vele, de például amikor a nyugdíjas vagy a diák kedvezményes bérletet vesz, az állam ezeknek a bérleteknek az árát kiegészíti teljes árúra. a közlekedési társaságok nem azért adnak olcsóbb bérletet, mert olyan jófejek, hanem tulajdonképpen ezt is az államtól kapod.

nem tudom, van-e gyereked, de ugye 6 éves korig ingyen utazik, utána pedig amíg iskolába jár, nagyon kedvezményes a bérlete. egy profit-orientált cég miért adna több millió embernek bármit is, 90%-os veszteséggel?

mert a másik csapat a nyugdíjasok, ha gyereked nincs, idős szüleid vagy rokonaid biztosan vannak. ők sem azért utazhatnak ingyen, mert a cég tiszteli a korukat, hanem mert erre támogatást kapnak.

ha ezt valamikor megszüntetné az állam, akkor a következő hónaptól a nyugdíjasnak is éppúgy 14 ezer lenne a 20 km-es bérlet, mint nekem, aki dolgozik.

többek között ez is az adóból van.

én nem térnék ki a stadionokra, meg egyebekre, mert nem szitkozódni vagyok itt.

de igen, ezek is ebből vannak.

viszont adóból van az ingyenes egészségügy is. az, hogy megy a mentő, ha összeesel az utcán.

az USA-ban nincs ilyen, ha nem fizetsz magad után biztosítást, akkor ott döglesz meg, vagy utólag olyan számlát kapsz, hogy abba döglesz bele.

ha itt kiszámláznák a szívroham utáni 2 hetes kórházi kezelés, orvosi ápolás, műtétek díját, sokan felkötnék magukat, amikor kézhezkapják a számlát.

de a betörésedhez sem menne ki rendőr, és az erdőtüzet sem oltaná el senki, ha nem lenne adó, amiből ezeket a dolgokat az állam finanszírozza.

előttem már leírták, nem azzal van a baj, hogy adót kell fizetni, hanem hogy telhetetlen emberek ebből lopnak, illetve a saját érdekeikhez használják fel a pénzünket.

2016. okt. 18. 20:19
 15/17 anonim ***** válasza:
MErt az állam rosszul gazdálkodik.
2016. okt. 18. 20:35
 16/17 Baán Dominik válasza:
14.-es! Nagyon tetszik ahogy intelligensen levezetted.
júl. 18. 01:17
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem éri meg ADÓZNI!

Én feketén vállalkozok, és ez sosem fog változni!

Van egy főállásom.. (330 ezer Ft. Bruttó a keresetem, és ebből az összegből kemény 234 ezer Ft.-ot kapok kézhez, de persze úgy, hogy ebben benne van a 86%-os utazási támogatás is, tehát magyarul a bérletem ára, ami 9450 Ft.!)

Ezen felül 50 ezer Ft.-ot kell leadnom otthon + 3 ezer Ft. a Digi előfizetésem, ami változó, mert van mikor 5 ezer Ft., ha meghaladom az adatforgalmat, szóval 62 450 Ft. havonta a kiadásom...

Marad 171 550 Ft.-om...

Ezt az összeget kell beosztanom egy adott hónapra.

A szerencsém csak az, hogy a leadandó 50 ezer Ft. tartalmazza az élelmiszer, valamint a rezsi árát, mert a szüleim elnézők, pedig sokszor még a rezsinket sem fedezi ez az összeg!

Ezért elhatároztam, hogy vállalkozó leszek. (Kereskedelemmel foglalkozok, de persze feketén, mert úgy vagyok vele, hogy elég ADÓT vonnak le a fizetésemből..)

A másik pedig az, hogyha adóznék, akkor még én jönnék ki mínuszba, mert egy adott hónapban nem keletkezik annyi bevételem, pontosabban hasznom, hogy a vállalkozási díjat kifizessem a NAV-nak...

A könyvelőt már meg sem említem, mert az plusz költség, és mivel nincs állandó forgalmam, ezért sajnos nem igazán érné meg legalizálni!

Például megvásárolok egy telefont 10 ezer Ft.-ért, amit aztán eladok 20 ezer Ft.-ért, akkor lesz 10 ezer Ft. hasznom, ebből pedig fizessem a NAV-nak havi szinten az 50 ezer Ft.-ot + (15 ezer Ft. könyvelési díjat)

Az ADÓKAT még meg sem említettem, ami termékenként 20 / és 27% !

Akkor hogyan is adózzak, ha egy hónapban jó, ha 10 ezer Ft. csak a hasznom?!

aug. 27. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!