Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a PayPalra kapok pénzt,...

Ha a PayPalra kapok pénzt, azután kell adóznom?

Figyelt kérdés
Szóval ha mondjuk adok el valamit, amit nekem PayPalon keresztül fizetnek, azt le kell adóznom, vagy mondjuk csak akkor ha átutaltatom a bankkártyámra?

2016. okt. 2. 13:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha üzletszerű tevékenységet végzel, akkor kell adózni, akkor is ha a Paypal-on marad a pénz. Ha csak a használt cuccaid adod el, az évi 600e Ft-ig adómentes.
2016. okt. 2. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Vagyis teljesen független az adózás attól hogy hova kapod a pénzt, ha adóköteles tevékenységből szerezted, akkor ugyan úgy kell adóznod utána, mintha bankszámlára érkezne az összes vagy kp-ben kapnád meg.
2016. okt. 2. 16:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Kiegészítem a kérdést azzal, hogyha egy olyan oldalon osztom meg a munkáimat (látványtervek mondjuk), ahol mindenki annyi pénzzel támogat amennyivel szeretne munkánként, és ezért én valami ellenszolgáltatást kínálok (pl. ha munkánként támogat engem 10 dollárral, akkor havonta kap egy pólót tőlem), akkor az is adóköteles tevékenységnek számít?

2016. okt. 2. 22:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen
2016. okt. 2. 22:59
 5/5 Whispering Tree ***** válasza:

Szia!

Írtunk egy cikket a PayPal-os adózásról. Ha érdekel, átküldöm a linket priviben.

2016. okt. 3. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!