A TB járulékot milyen időtartamra kell fizetnem?
Figyelt kérdés
Megszűnt a munkaviszonyom júli 31-el. Úgy tudom, hogy ezután 45 napig még passzívon vagyok, aztán kell fizetnem TB-t. Beküldtem ÁNYK-n a T1011-et, amin bejelentettem, hogy TB-t kell fizetnem szept 16-tól. Ezek után nem tudom, hogy a hátralevő fél hónapra utaljam az összeget, és elsejével fizessem, vagy teljes havi 7050 menjen, és minden hónap 16-án fizessem???2016. szept. 15. 12:52
1/6 anonim válasza:
A félhavit is be kell fizetned.
2/6 A kérdező kommentje:
Szóval akkor most elég csak 3525, aztán jövő hónapra mehet a 7050?
2016. szept. 15. 13:33
3/6 anonim válasza:
Szeptemberre napi 235 Ft-ot kell fizetned (október 12-ig):
A TB járulékot mindig utólag, a következő hónap 12-ig kell megfizetni.
4/6 anonim válasza:
ki fogja küldeni a nav levélben a tört havi össgeet pontosan.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor ezek szerint elég csak várnom, hogy feldolgozzák a nyomtatványt, aztán majd küldenek levelet, hogy mikor mennyit.
2016. szept. 15. 22:24
6/6 anonim válasza:
Így van. Küldenek egy tájékoztatást, és hozzá befizetési csekkeket.
Ettől függetlenül ki tudod számolni, hogy nem egész hónapra mennyi lenne a fizetési kötelezettséged. Napi 235,- Ft-tal kell számolni. Tehát szeptember 16-tól szeptember 30-ig 15 nap x 235,- Ft = 3.535,- Ft
Így csak akkor számolunk, ha nem teljes hónapban áll fenn a fizetési kötelezettség. Ha teljes hónapban fennáll, akkor nem nézzük, hogy melyik hónap hány napos, a teljes havit fizetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!