Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kell magánórák után...

Hogyan kell magánórák után adózni?

Figyelt kérdés
18. életévemet betöltöttem és magánórákat szeretnék adni. Hogyan tudok/kell adózni az igy szerzett jövedelmemből?
2010. ápr. 22. 16:48
 1/8 A kérdező kommentje:
Minek számitok egyáltalán? Magánvállalkozónak? Ha törvényesen akarom csinálni, számlát kell adnom minden óra után? Kérem segitsenek!
2010. ápr. 22. 16:50
 2/8 anonim válasza:
Minek akarsz belőle adózni? Abból a 3 ezer forintból amit beszedsz 1 órára.
2010. ápr. 22. 17:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Mert be akarom tartani azt, amit a törvény előir. Ehhez kérek segitséget, hogy pontosan hogy rendelkezik erről.
2010. ápr. 22. 17:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem ez alatt, hogy ha be kell, akkor hol kell bejelenteni vagy elég-e egy nyugtatömb? ...
2010. ápr. 22. 17:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem kell vállalkozónak lenni, be kell menni az apeh-hoz, és kérni adószámot. Elmondod, hogy magánórákat akarsz adni, tudni fogják, miről van szó. Úgynevezett adószámos magánszemély leszel. Annyi a különbség a vállalkozóihoz képest, hogy minden számla összege után be kell fizetni az adót és a járulékokat is (10% költséget számolhatsz le belőle), viszont nincsen egy minimumösszeg, amit minden hónapban le kell tejelni, mint a vállalkozósdinál. Arra meg rövid úton rá fogsz jönni, hogy ebben az országban éhen halsz, ha minden egyes óráról számlát adsz. Persze más a helyzet, amíg csak zsebpénzért tanítasz és a szüleid tartanak el, addig megmaradhatsz ilyen törvénytisztelő idealistának. Sok sikert!:)
2010. ápr. 22. 17:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, nagyon kielégitő és frappáns volt! :)

A szüleim nem tartanak el, árvaházban nevelkedtem, jelenleg barátoméknál lakom. Kicsik az igényeim, egy egyszobás lakásban/garzonlakásban vigan elvagyok, ha annyim van, hogy egyek meg számlákat fizessek. Ha meg befejezem az egyetemet, akkor meg úgyse magánórák után fogok adózni :)

Mégegyszer, köszönöm a választ.

2010. ápr. 22. 19:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor már csak sok lelkes és szorgalmas tanítványt kívánok! :)
2010. ápr. 22. 21:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nagyon helyes, ha van nyoma a magánóráknak. (aztán annyit vall be, amennyit épp akar... nem kell mindet) Ugyanis ha van egy irigye, rosszakarója, névtelenül is jelentgetheti, aztán nézelődhet. Nálunk az egész család vállakozó, tudom hogy miről beszélek. Nem vicces dolog fogadni a vizsgáló emberkéket, de ha papírral tudod magadat igazolni, nem ér kellemetlenség. Mindenki eldöntheti, mi fér neki bele. Én nem vállalnám be minden nélkül.
2017. nov. 23. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!