Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Internetes pénzkeresés után...

Internetes pénzkeresés után kell adózni?

Figyelt kérdés

Például: reklámokra kattintgatós oldalak és társai, amik nem adóznak utánam.

Nem az érdekel, hogy melyik milyen szar, hanem ha van kifizetés virtuális bankszámlára (amiről esetleg át is utalom sajátra), akkor kell-e adózni, hogyan kell, van-e határ, stb.

2016. szept. 8. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
igen kell, nincs határ! Rendszeres, üzletszerű tevékenység, adóköteles minden forintja!
2016. szept. 8. 12:45
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem. Ilyenkor ha én mellette dolgozom, de a céges könyvelő készíti el az éves bevallásomat, akkor neki kell szólnom erről a tevékenységemről, vagy én csináljam külön?
2016. szept. 8. 12:52
 3/7 Shai-Hulud ***** válasza:
75%

Szerintem ezt a céges könyvelő nem fogja neked megcsinálni, legalábbis a cég keretein belül nem.

Úgyhogy marad az, hogy vagy te magad készíted el az adóbevallásodat, vagy megbízhatod vele akár ugyanazt a könyvelőt is, természetesen külön pénzért.

2016. szept. 8. 13:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. szept. 8. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

beírod az "egyéb jövedelem" rublikába az összeget azt befizeted utána az adót. Ennyi.

csak azt az összeget írd be, ami konkrétan megérkezett a bankszámládra/paypalodra/kp-ban .. ha valami noname oldalon van bent akkor be ne írd.

2016. szept. 8. 13:29
 6/7 Whispering Tree ***** válasza:
100%

Szia!

Írtam erről egy cikket, ha érdekel, priviben átküldöm a linket. PayPal adózás a címe.

2016. szept. 9. 09:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, átküldheted.

Olyasmit olvastam egyébként, hogy felesleges adózni, mert amíg virtuálisan mozgok úgy, hogy nem érintem Magyarországot (adott oldalon vásárolok, vagy PayPal-re utalom), addig úgy se tudják lenyomozni, hogy én adózok, vagy nem, vagy honnan jön pénz PayPal-re.

2016. szept. 10. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!