Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy gyárban dolgozok nettó...

Egy gyárban dolgozok nettó 90. 000-ért. Küldött nekem a NAV egy folyószámla kivonatot arról hogy 80. 000 forintos tartozásom van. Én nem értem mégis milyen alapon van nekem adótartozásom, hogyha nem is vagyok vállalkozó?

Figyelt kérdés
A NAV számítógépes rendszerét feltörhetik és meghamisíthatják az adatokat?Hogyan lehet kikerülni a NAV-ot?Halottam hogy valakinek 400.000 forintos tartozása is van.
2016. szept. 4. 14:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy a munkáltatód bérszámfejtői "elfelejtettek" befizetni valamilyen járulékot.

Mondom, hogy az nem jelenik meg a dolgozó folyószámláján!!! Amit tőled levonnak, és a munkáltatónak be kell fizetni, az soha nem jelenik meg a te kötelezettségedként.

Nem is állította senki, hiába kiabálsz. Ráadásul azt sem, hogy bármi megjelenne egy folyószámlán. Tehát amire reagáltál, attól még igaz LEHET.

2016. szept. 4. 19:28
 12/13 anonim ***** válasza:

nem, nem lehet igaz, ugyanis a kérdező folyószla kivonatot kapott. A sajátját. Amin nem szerepelnek a levont járulékok. Nehéz összerakni, igaz?

Segítek: mivel nem szerepel rajta, (ha szerepelne se neki kellene fizetni, tehát nem az ő tartozásaként jelenne meg), ezért kizárt, hogy arról van szó, hogy a bérszámfejtő vagy a cég hülye, mint itt többen feltételezitek...

2016. szept. 4. 19:36
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, volt az elmúlt 5 év során összesen kb. egy évnyi munkanélküli időszakod, amíg nem fizettél TB-járulékot? Mert ez kb. annak felel meg. Akinek nincs munkaviszonya, annak fizetnie kell a TB-t. Ha legközelebb meló nélkül maradsz, kérd meg az önkormányzatodat, hogy egy évre vállalják át helyetted, mert van ilyen lehetőség. A NAV-tól meg próbálj részletfizetést kérni.
2016. szept. 4. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!