Létezik olyan, hogy a vállalkozó/cég ÁFA nélküli számlat ad?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm nyílászárócsere előtt van, és megkért, nézzem meg én is az árajánlatot, amit kapott. A végen fel van tüntetve mégegyszer minden költség egymás alatt, majd a teljes nettó, és vegül az ÁFA-val növelt bruttó. Idáig rendben is van, de az ügyintéző bekartikázta a nettó összeget, mondván, az ÁFA-t nem kell kifizetnie. Az első gondolatom az volt, hogy akkor ezt feketén csinálják, de az ismerős szernt lesz róla papir. Nekem ez sántít. Tényleg van ilyen adózási forma, vagy számla nélkül megy majd az egész, és adnak ugyan valami "papírt", de azzal legfeljebb a jóistenhez mehet majd reklamálni? Számomra az ÁFA nélkül egyenlő a számla nélküllel, vagy ez nem így van?2016. aug. 15. 09:17
1/5 anonim válasza:
"Számomra az ÁFA nélkül egyenlő a számla nélküllel, vagy ez nem így van?"
Nem, ez nem így van: egyéni vállalkozó vagyok, évi 6 millióig ÁFA mentes körben, számlát mindenről adok, de ÁFA tartalom nincs rajta.
A Ti esetetekben nem tudom, hogy miért lett kiszámolva az ÁFA, majd levonva...
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Mondjuk furcsállanám, ha egy nyílászárócserével foglalkozó cég is így működne, mert ott egy-egy biznisz milliós tétel is lehet, elég hamar elérnék a 6 milliót. De ezek szerint kb csak ők tudhatják, miért. Ma is tanultam valamit, köszönöm!
2016. aug. 15. 11:45
3/5 anonim válasza:
nagyon nézzetek utána a cégnek, eszméletlen sok az ablakos átverés!!!
4/5 A kérdező kommentje:
Kicsit furcsának találom én is, hogy 60(!)% kedvezményt kap, és még ÁFA-t sem kell fizetni...
2016. aug. 15. 12:50
5/5 anonim válasza:
Valóban, most, hogy így írta a 3-as, nekem is (első vagyok) eszembe jutott: nemrég egy ismerős panaszkodott, hogy átvették az előleget, hogy ekkor és ekkor (pár nap múlva) jönnek beszerelni, azt azóta is jönnek... ennek több hónapja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!