Internetes vásárlás esetén kinek a tulajdona a megvásárolt termék?
Nemrég vettem egy terméket az interneten 50.000 Ft értékben, és egy ismerősömet kértem meg, hogy vegye át a csomagot
Az én nevem szerepel a számlázási adatoknál, az én kártyámmal lett fizetve a termék, de az ő címére kértem a kiszállítást
Egy szomszédja látta amikor átvette a csomagot a futártól, de nekem váltig állítja hogy nem érkezett meg. Felhívtam a futárcéget, akik megerősítették hogy átvette.
Ilyenkor mi a teendő?
megbeszéld az ismerősöddel, hogy ne hazudozzon.
máskor meg nem rendelsz más nevére semmit.
Elmondod neki, hogy tudod bizonyítani, hogy te rendelted, hogy te fizetted, azt is lehet bizonyítani, hogy átvette. Ha szórakozik, akkor feljelented.
Egyébként hogy lehet ilyen valaki???? Nem is értem :(
Többször is vett már át csomagot a nevemben (sokat utazom, és nem vagyok otthon, van amikor a gyerekeknek rendelek cuccokat, hasonlók), eddig sosem voltak gondok, neki is adtam egy kis borravalót/munkadíjat érte (ő otthon dolgozik, szóval még arról sincsen szó, hogy esetleg kényelmetlen lenne neki)
Persze az is igaz hogy ez az első drágább dolog amit a neten vettem, erre nem számítottam hogy le fogja nyúlni
Megvannak az SMS-ek amiket váltottunk, megvannak az email-ek a rendelésről, és arról is amit a futárszolgálat küldött nekem, hogy a csomag kézbesítve lett
Nem akarok a rendőrséghez fordulni a jó kapcsolatunk miatt, de sajnos lehet ezt kell majd tennem
Ott van az alairasa az atveteli elismervenyen. Adott esetben a futar siman azonositani tudja, hogy o volt az. Nem ertem hogy ilyen trivialis esetben minek kell beprobalkozni a kedves 'ismerosodnek', amikor 100% valoszinuseggel lebukik. 50e forint mar nem az az osszeg amire az ember legyint egyet, hogy 'legyen meg az orome, hogy okosnak hiszi magat', ez buntetojogi kategoria. En a helyedben szolnek neki, hogy pontosan 1 napja van a termeket atadni, ellenkezo esetben feljelentest teszel a rendorsegen lopas miatt.
A kerdes viszont eleg hulyen lett felteve: ebben az esetben a termek nyilvanvaloan annak a tulajdona, aki kifizette, nem aki atvette. A tulajdonjoghoz semmi koze annak, hogy ki vette at a cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!