Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a azt szerettem volna hogy...

Ha a azt szerettem volna hogy az adóbevallásomat a nav töltse ki akkor eleg csak a munkahelyen beadni a kérelmet es nekik kell továbbítani?

Figyelt kérdés
2016. júl. 22. 06:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Az M30-ason kell(ett) nyilatkozni róla.

Ha a NAVos kérelem lappal szeretnéd(ted volna) kérni, azt nem a munkáltatóhoz kell(ett) beadni, hanem neked kell(ett volna) beküldened a NAVhoz.

2016. júl. 22. 07:06
 2/5 anonim ***** válasza:

nem mindegy, hogy navos adómegállapítás vagy egyszerűsített bevallás.

Előbbinél a munláltatónak jelzed, ő pedig a navnak a januárról szóló 08-as bevalláson.

Utóbbinál te magad adod be a nyilatkozatot.

2016. júl. 22. 07:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Adómegállapítást adtam le a titkárságon még februárban kb, ilyenkor mi van ha a cég nem küldte be??
2016. júl. 22. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy nem küldték be?

Adóhatósági adómegállapítás esetén semmit nem küld a nav, csak ha gond van.

2016. júl. 22. 14:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Február 1-ig lehetett leadni a munkáltatónak, hogy adóhatósági adómegállapítást kérsz.

Ha időben leadtad, akkor ügyfélkapun keresztül meg tudod nézni az adóbevallásod.

" Jelöltem „X”-el a munkáltatói M30-as igazoláson, hogy adóhatósági bevallást szeretnék választani. Be kellett ehhez küldeni az adóhivatalhoz a nyilatkozatomat vagy a 1553NY bevallást?

Nem kell a munkavállalónak semmit sem beküldenie, az a fontos, hogy a munkáltatónak február 1-ig tudomására jutott-e ez a választás, mert erről február 12-ig köteles volt adatot szolgáltatni a NAV-nak. Ha nem kapott olyan értesítést, hogy nem volt jogosult a nyilatkozat megtételére, akkor további teendője nincs."

[link]

2016. júl. 22. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!