Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az álláskeresők vállalkozóvá...

Az álláskeresők vállalkozóvá válásának pályázatán elnyertem havi 111 000 Ft-ot és ezt hat hónapig kapom. Ennyit fognak nekem átutalni vagy ebből még lejön az adó és társai?

Figyelt kérdés
köszönöm
2016. júl. 16. 15:25
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 20#. Most rakódott össze a fejemben. Értem, ahogyan így leírtad.
2016. júl. 17. 14:44
 22/27 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!
2016. júl. 17. 15:19
 23/27 anonim ***** válasza:
Azért én elolvasnám azt a pályázatot, mivel nem véletlenül kapod a minimálbért, egész véletlenül nem zárja ki a pályázat a KATA adózás választását, és köti ki hogy a kapott támogatást kizárólag mire költheted? (csak mert pont van egy ilyen tavalyi pályázat van épp előttem)
2016. júl. 17. 21:51
 24/27 anonim ***** válasza:

#23-nak!

Még az is meglehet, sőt, több mint valószínű, hogy számlával kell igazolni, hogy valójában mire költötte el.

De a feltett kérdés nem erre irányult, hanem hogy a kapott összegből adózik, ill. hogy ezen a téren mi lesz vele?

2016. júl. 18. 07:35
 25/27 A kérdező kommentje:

A kérdésem tényleg arra irányult, hogy a 111e Ft-ot kézhez kapom vagy ennek csak töredékét, mert levonják belőle a szükségeseket.

Most újabb helyzet állt elő. Egy könyvelő korábban azt mondta, ez a 6*111e Ft beleszámít a KATA adózásomba, vagyis ha a bevételeim + ez a 6*111e Ft bevétel összesen meghaladja az évi 6M Ft-ot, akkor már nem leszek áfamentes és a tőkejuttatás pályázatban elnyert összeget is bele kell számítani az éves adózásomba.

Most egy másik könyvelő azt mondta, ez hülyeség és a 6*111e Ft-ot nem kell hozzáadni majd az éves adóbevallás során, de a tőkejuttatást sem. Pfff.

A pályázati anyagomban sincs KATA-kizáró tényező írva. Eleve feltüntettem, hogy áfamentes KATA-s leszek és ezt is elfogadták.

A kapott pályázati támogatás két részből áll: 1. 6*111e Ft munkabér támogatás, 2. tőkejuttatás.

Az elsőt bármire költhetem. A második megszabott és számlákkal kell igazolnom.

2016. júl. 18. 08:28
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, és bár szerinted túlbonyolítom a dolgot, de ezt muszáj elmondanom.

Azt írod:

"vagyis ha a bevételeim + ez a 6*111e Ft bevétel összesen meghaladja az évi 6M Ft-ot,"

Amennyiben év közben leszel vállalkozó, a KATA bevétele időarányosan számít, tehát ha pl. júl. 1-től indul a vállalkozás, akkor csak évi 3 millió ft lehet a bevételed ebben az évben KATA-sként(fél év).

2016. júl. 18. 10:08
 27/27 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, csak elfelejtettem hozzátenni, hogy tudok a részarányos számításról. De azért köszönöm, amiért ilyen figyelmes vagy.
2016. júl. 18. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!