Az álláskeresők vállalkozóvá válásának pályázatán elnyertem havi 111 000 Ft-ot és ezt hat hónapig kapom. Ennyit fognak nekem átutalni vagy ebből még lejön az adó és társai?
"Ez a - laikusként feltett - kérdésem érthetetlen egy szakavatottnak?"
Nem vagyok szakavatott - KATA-s egyéni vállalkozó vagyok.
1,3,6 vagyok, én már feladtam, kész, kiszálltam :D
Ja, és egyébként válaszoltam a kérdésedre is, csak nem tűnt fel Neked:
" Nem fognak levonni semmit,"
Láttam amit írtál, miszerint nem vonnak le semmit, de ez a mondatot zavaros volt és már nem lett egyértelmű a válaszod:
"111 ezer ft a minimálbér - ebből fogsz adózni minimum 50 ezer ft-ot (KATA), de lehet, hogy többet - attól függően, milyen fajta adózást választasz: tételes költségelszámolást vagy KATA adózást."
Nem volt így egyértelmű számomra a 111e Ft adózása, hogy most adózni kell belőle vagy csak összehoztad a KATA-val.
Túlbonyolítottad a szöveged, így ez megzavarja a nem hozzáértő embert.
Csak arra kellett volna válaszolnod, ami a kérdésem és nem összehozni a szezont a fazonnal.
Ha ezt írod pl. a 111e. Ft-od tisztán megkapod és sem most, sem később nem kell belőle adóznod és ennyi, akkor megértem. Csak írtad, hogy ebből fogok adózni és már nem értettem.
Feladhatsz egy kommunikációt, de ha nem vagy egyértelmű, akkor mást megzavarhatsz.
Minek bonyolítani valamit, amit egyszerűen is le lehet írni.
Csodálkoztam is, miért mondod, hogy adóznom kell belőle, majd azt, nem kell belőle adóznom, mert egy könyvelő azért sokkal érthetőbben szokott válaszolni és a kérdésre.
De így már értem, hogy nem vagy szakmabeli.
Megsértődhetsz, de én inkább azt kívánom, tudj egyértelmű, konkrét, érthetőbb lenni.
Nem sértődök meg.
Ezzel szemben, ha egy ennyire egyszerű dolgot nem értesz, akkor nem tudom, hogy akkor egy vállalkozást hogy fogsz vinni?
Azért a kormány meg a Munkaügyi Központ jobban megnézhetné, kinek szórja ki azt a rengeteg pénzt a támogatásra.
Te azt hiszed, hogy vállalkozóként majd megmondhatod, megszabhatod egy partnernek, hogy mit mondjon, mit hogyan csináljon?
Ahelyett, hogy megköszönnéd, hogy megpróbáltam segíteni a drága időmből, itt rendreutasítasz - léptem.
A vállalkozóvá válási támogatás = a vállalkozásodnak a támogatása = a vállalkozásod bevétele!!! Ugyanúgy, mint bármilyen más bevétel!!
Bekönyveled bevételként, adózol, ahogy egyébként is szoktál, stb. stb.
A 6 hónap, ami leginkább szükséges egy kezdő vállalkozásnak ahhoz, hogy valójában beinduljon, hogy egyáltalán a vevők megismerjék, stb. stb. ezért kapod fél évre, utána pedig állj meg a saját lábadon!
Hogy ezt a pénzt feléled-e kenyérre, tejre, stb. stb. vagy összerakod és a végén veszel belőle egy gépet, vagy autót, vagy akármit, a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!