Főállású egyéni vállalkozóként majdnem 90 000 Ft-ot fizetek a járulékaimra. Milyen lehetőségek vannak amivel kedvezőbbé tudnám tenni a járulékomat?
Figyelt kérdés
Gondoltam valamilyen iskolába beiratkozok szeptemberre, hogy másodállású vállalkozó legyek. Még a tandíj is kevesebb, mint a járulékom. Friss vállalkozó vagyok, jelentős teher ez számomra.2016. jún. 28. 18:31
1/13 anonim válasza:
legyél kata-s, az csak havi 50e be fáj.
2/13 A kérdező kommentje:
KATA kedvezőtlen forma számomra. Köszönöm a választ
2016. jún. 28. 18:38
3/13 anonim válasza:
Kisvállalkozóknak, szerényebb bevétellel valóban jó a kata. Ha meg nagyban űzöd, nem okozhat gondot kiköhögni a 90-et.
4/13 anonim válasza:
Kérdező, miért kedvezőtlen számodra a KATA?
5/13 anonim válasza:
Nem igazán értem én sem, miért kedvezőtlen 50 ezret fizetni a 90 helyett.
Vállalkozó vagy, a magad ura. Magad osztod be az idődet, azt csinálsz, amit akarsz/szeretsz.
90 ezernél kevesebbet hova akarsz?
Alkalmazottként 150 a nettóm, miután 80 ezret legombol az állam, gondolom ennél kevesebbet te sem keresel vállalkozóként.
Ha meg igen, akkor az egész nem éri meg, bárhova elmehetsz robotolni ennél többért.
6/13 anonim válasza:
Mondjuk azért, mert egy-két éven belül szülne, de a kata eszméletlen alacsony járulékalapot jelent? Lehet néhány oka. Nem mindig az olcsó a jó.
7/13 A kérdező kommentje:
Így van ahogy az utolsó mondja. Valaki valami ötlet a kérdésemre?!
2016. jún. 28. 23:10
8/13 anonim válasza:
A 75 ezres KATA adózás sem kedvező?
Ott azt hiszem, 136 ezer ft a járulékalap.
9/13 anonim válasza:
Előző vagyok: ha beiratkozol egy iskolába, akkor is kell adózni, csak kevesebbet.
Annak utána kéne nézni, mert ezt sehogyan sem tudom, hogy a nappali rendszerű képzést elfogadják-e "főállás"-nak, illetve hogy nappali rendszerű diáknak hogyan kell adóznia?
10/13 anonim válasza:
A 75 ezres kata a létező legnagyobb hülyeség. Tedd félre azt a 25 ezret, jobban jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!