Rendeltem AliExpressről 2db Mi 5000mah Power Banket 1 hetes késéssel és amit 1 héttel később rendeltem az megjött 14 nap alatt, de amit először rendeltem azt megfogták a vámon, hol kell érte fizetni?
Mitől lenne a 3700 ft-os küldemény vámköteles?
A kínaiaknak fingjuk sincs a magyar vámszabályokról, így valószínűleg mindenhez odaírják.
Ettől függetlenül minden átfut a vámügyintézésen, pár napot időzhet ott, de nem vámköteles. Mondjuk az sms-t nem értem, én sose kaptam. Legrosszabb esetben értékesebbre saccolják az árut a valósnál, akkor neked kell igazolnod az utalás összegét, de ilyen értékben semmiképp nem kell fizetned még áfát se, vámot pláne.
Paypal utalási bizonylatot szoktak kérni úgy tudom, de az alinak saját fizetési rendszere van. Belépve látod a fizetési adatokat, nem tudom, hogy lehet ezt elmenteni, kinyomtatni olyan formában, ami nekik kell.
A küldeményazonosítóval látod a csomagot a posta nyomkövetőjén, és a vámot írja jelenlegi helyszínnek? Szerintem várj 1-2 napot, közben figyelgesd merre jár, aztán esetleg hívd fel a vámot, majd elmondják a teendőket. Az biztos, hogy fizetned nem kell.
Nem, ne várj, mert a NAV vámeljárás alá vonta a csomagot, nincs értelme várni, csak az idő megy vele, ők várnak tőled adatot. Ennek pl. lehet az az oka, hogy a kis kínai 1-2-5 USD értékmegjelölést és "garden tool" vagy valami szokásos bullshit tartalommegjelölést adott meg a csomagra, a vámosok pedig kiszúrták, hogy nem az és átvilágítással pedig csak azt látták, hogy valami elektromos kütyü - esetleg azt hitték mobil/tablet - és megállították, de kibontani nem akarták.
Keresd őket, igazold BANKI BIZONYLATTAL a csomag értékét és pl. a rendelés screenshotjával a csomag tartalmát / eredeti árát.
Ha 20 USD alatt van akkor semmi gond nincsen, simán tovább fogják neked engedni fizetnivaló nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!