Házikedvencek után lehetne adót kiszabni?
Régen volt olyan, hogy ebadó, de az államilag volt meghatározva, az önkormányzat fennhatósága alá tartozott.
Havi 10 ezer ft hobbiállat tartására adónak nagyon durva.
Gondolj bele, egy idős néni kedvenc állatkájára, esetleg egyetlen társára hogy tudna ennyit kifizetni? Már az állatorvos is igen drága, azt is nehezen tudják sokan fizetni.
A lehetőség adott.
Van ebadó, csak nem havi 10 ezer, hanem talán éves szintem.
Lehetne a súlyadót is havonta fizetni, mondjuk 50.000 Ft-ot.
A lehetőség adott, csak épp ostobaság, semmi értelme, és meglincselnék azt aki bevezeti, joggal.
"Az idióták meg maguk után adóznák az évi 120ezret!"
És röhögve ki is fizetnénk az államadósságot a tárgyév végén.
Melyik falu polgármestere vagy?
Inkább mondj le a tiszteletdíjadról, ugrásszerűen fog fejlődni a község :P
Elvileg lehetne.
Én mondjuk a kígyókra, pókokra, meg a hasonló egzotikus vagy veszélyes állatokra vetném ki.
Mi vaaaaan?
Te vagy a pénzügyminiszter, és így akarsz ötleteket gyűjteni, a következő sarchoz???
Nálunk van ebadó évi 1500Ft (eredetileg 5500 volt), csipszelés 5000 ez is jelentős adótartammal, kötelező vizsgálatok szintén adótöbbletet eredményeznek.
Az 5500Ft-os díj hatására elszaporodtak a környéken a kóbor kutyák, ide hordták az erdőbe őket a környező településekről is. 2 éve 190-et lőttek ki a vadászok, majd jött a felismerés sok az az 5500Ft!
Na, még mielőtt bedurvulnának a kommentek mondom, hogy nem gondoltam komolyan és nem is vagyok tűzközelben ilyen ötletek megvalósításához. De látom sokan helyén tudják kezelni.
Tehát a lényeg, hogy arra vetnek ki adót, amire akarnak. Ha akarják akkor akváriumi halakra meg nagysándor papagályokra. Nincs semmi ami ezt szabályozhatná a nép ellenállásán kívül.
Ha láttál már olyan öreg építésű házat, aminek az alján, közel a járda-szinthez egy ablak (pince-ablak) be van falazva: = az 50-es években vezették be a pince-adót, így ahol az ablakon a fény bement, ott használatban van a pince, oda már úgy csöngettek-kopogtattak a "fináncok" = adószedők, hogy már kérték is a lóvét.
De ugyanígy volt kémény-adó is, és még ki tudja hány féle-fajta címen szedték...
Szóval ez a fajta magyarázatod, hogy csak kíváncsiságból, meg ötletelésből... eléggé rossz viccnek tűnik az én szememben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!