Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gerillakertészetért mit...

Gerillakertészetért mit szoktak kiszabni büntetésként?

Figyelt kérdés
2016. máj. 13. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Mármint ha a vadonban répát termesztenél? Nem hiszem, hogy megbüntetnek érte.
2016. máj. 13. 21:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, én most a városban dísznövények ültetésére gondoltam.
2016. máj. 13. 21:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Normális országokban (pl. Kanada, Németország) valszeg semmit, de most, hogy ezt megkérdezted, Orbánék mindjárt kitalálnak valamit...
2016. máj. 13. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Egész évben gondoznod kell az ültetett növényeket. Mikor a legszebb, ki kell irtanod.
2016. máj. 13. 21:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem rémlik most olyan eset, amikor elkaptak volna érte valakit, de nem kétlem, hogy valamelyik fejes közterület-rongálás címén megszorotgatna, ha éppen olyan napja van. Úgy működik a városkarbantartás, hogy az önkormányzat bafná rendbetenni a fennhatósága alá tartozó területeket, neked meg tilos, mert nem a tiéd a terület. Nooormális?
2016. máj. 13. 23:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért ez attol is függ szerintem, hogy narancsfát szeretnél ültetni mondjuk, vagy például vörös szegfűt...

Mindkét esetre vonatkoztatva, s természetesen az aktuális hatalom két-színétől fűggően (már úgy értem, hogy melyik-melyik éppen), valószínűleg egy szibériai kertészkedést, vagy egy belvárosi szabadidős programon való részvételt, a Burkina Fasoi Kertészet (BRFK) szemkilövető tagozatának a közreműködésével.

2016. máj. 14. 10:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Gondolom pénzbüntetést. Ha nem fizeti ki, közmunka, vagy börtön.

Egyszer láttam erről a gerillakertészetről egy filmet a tv-ben, de nem értettem egyet ezekkel a kertészekkel, mert az évelő cserjéket kivágták és egynyári virágokkal ültették be a területet. Szerintem a bokrokat kellett volna kitisztítani, visszavágni, hogy új hajtásokat hozzanak, és formásabbak legyenek, és a legtöbb virágzik is tavasszal vagy nyáron. A körülötte levő területet pedig dudvátlanítani, új földdel és trágyával, tápoldattal javítani kellett volna. Az egynyári virágok folyamatos öntözést igényelnek, csak pár hónapig élnek, ezáltal sok pénzbe kerülnek, ha jön az ősz, a terület ott marad feketén, csúnyán, lehet őszi virágokat betelepíteni, ami újabb költség. Nagyon macerás és drága.

Az évelő cserjék, fák sokkal többet érnek, több oxigént adnak. Gondozott állapotban vannak olyan szépek, mint az egynyári virágok, és nem olyan költséges az ápolásuk.

2016. máj. 14. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!