Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Férjem elhunyt tavaly júliusba...

Férjem elhunyt tavaly júliusban, két kiskorút nevelek. Ideiglenes özvegyi nyugdíj után milyen ellátásra számíthatok?

Figyelt kérdés
2016. máj. 19. 12:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
8-as jóindulatúan de elég megtévesztő dolgokat írt.
2016. júl. 18. 22:08
 12/12 anonim válasza:

En hasonlo cipoben jarok , epp most erdeklodtem az ozvegyi nyugdij feleledesevel kapcsolatban a nyugdijintezetnel.

Harom fazisa van.

1. Mikor a ferj elhuny, feleseg egy evig kapja a ferje utan az ozvegyit ( nem tudom pontosan hany %-t)

2.szakasz. Kiskoruak eseten mindaddig, amig nappalin tanulnak es nem erik el a 25.eletevuket, kapjak az arvajaradekot es az anya a arva jogan jaro ellatasban reszesul, ami kb 25 ezer forint. Ezt pontosan tudom jelenleg en ebben a fazisban vagyok. Ha megszunik a gyerekek arvajaradeka, akkor jon a

3.szakasz ha az arvajaradek megszunesetol kezdve 10 even belul eleri az anya azt a nyugdijkorhatart, ami akkor volt amikor a ferje elhunyt, akkor megkapja a ferje utani rendes nyugdijat, aminek osszege: ferje fizetesenek "nyugdijerteke" hozzaadva az evenketi emeleseket kiegesziteseket, amig kozben evek alatt voltak.

2016. szept. 12. 03:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!