Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valakinek nincs bankszámláj...

Ha valakinek nincs bankszámlája, PayPal-ja vagy hasonló, és csak ezen keresztül fizetnék ki, akkor az elfogadható a NAV számára, hogy valakinek a bevételét valaki más veszi fel, és átadja neki?

Figyelt kérdés
Szóval bele tudnak kötni, ha egyébként igazolom? milyen igazolás kell? elvileg csak bevallás?

2016. máj. 16. 20:19
 1/7 A kérdező kommentje:
tehát rendesen bevallja akinek kell, csak más veszi fel. Valamelyikükbe beleköthetnek?
2016. máj. 16. 20:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy ÁFA alany, akkor nem kell bankszámlát nyitnod.
2016. máj. 16. 23:02
 3/7 A kérdező kommentje:
tök más a kérdésem, olvasd el mégegyszer
2016. máj. 17. 00:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha neked nincs bankszámlád, de anyukádnak van, akkor a munkahelyeden megadhatod az ő bankszámla számát, hogy a munkabéredet az anyukád számlájára utalják.

Az adóbevallás teljesen független a banszámlától.

Neked a te keresetedet, anyukádnak a sajátját kell bevallani majd, függetlenül attól, hogy a te fizetésed is az ő számlájára érkezik!

2016. máj. 17. 14:05
 5/7 A kérdező kommentje:

én is így gondolom, de nem tudom hogy jogilag tényleg lehetséges-e/törvényes-e így, pl. családtag helyett bárki mással is törvényes lenne?

csak azért kérdezem, mert a pénz átadása/ajándékozása is adóköteles, és tulajdonképpen ha valakin keresztülmegy a pénz, akkor az nem baj?

2016. máj. 17. 23:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt a pénzt nem neked ajándékozta, azért a pénzért te megdolgoztál és le is adóztál belőle. Nincs semmi probléma, hiszen te magad kérted meg a munkáltatódat, hogy arra a számlára utalja a fizetésed. De ha kételyeid vannak, kérdezz meg egy könyvelőt, ő majd megnyugtat...
2016. máj. 18. 09:09
 7/7 A kérdező kommentje:

én nem tudom, hogy jogilag van-e olyan, hogy pénz továbbítás

de az ajándékozás fogalmát kimeríti, ami ellenszolgáltatás nélküli pénz átadás

tudtommal nem adhatok pénzt csak úgy valakinek, vagy igen?

még akkor is adót kell fizessek, ha saját magamnak utalok pénzt egyik számlámról a másikra, szóval a te logikád szerint és persze az enyém szerint is ez nonszensz, hiszen csak egyik zsebemből a másikba raktam a pénzt, de a törvény szerint mégis adóznom kell, ha ugyanezt valaki máson keresztül csinálom KP-ban, akkor meg nem kell szerinted?

2016. máj. 18. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!