Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért nem örül a NAV hogy ki...

Miért nem örül a NAV hogy ki akarom fizetni?

Figyelt kérdés
nem volt sokáig mnukám most gyesen vagyok.sajnos van 400 ezer ft adótartozásom a tb-ét nem tudtam fizetni.voltam kérelemlapot kérni,de azt mondták 24 hónapra kötelező.tehát legalább 22 ezer ft-ot kell fizetnem havonta.miért nem engedik kevesebbet több évre?nemhogy örülnének hogy szeretnék fizetni,mivelennyit nem birok jelenleg ezért nem engednek fizetni .tovább kamatozik,és elengedni nem fogják,ennek utánakérdeztem.mit csinálnak azokkal aki nem fizeti?közmunkára küldik?ha én csak 1 év mulva tudnám fizetni akkor már 30 ezreket kéne havonta?nem értem..mindenki fizeti a tb-ét ?mit csinál az aki lemaradt?
2016. ápr. 29. 17:38
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
"honnan van rá pénzed" cimszó alatt kell nekik a haszon...
2016. ápr. 29. 18:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem küldenek közmunkára.

Végrehajtást indítanak ellened. Akkor viszont többet visznek egyszerre, mintha havonta fizetnél 22ezret.

2016. ápr. 29. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Meglehet próbálni a méltányossági kérelmet.

Hány évig nem volt megfizetve utánad a TB?

2016. ápr. 29. 20:37
 4/10 A kérdező kommentje:
méltányosságból csak akamatokat engedik el aztmondták,az összeget nem.küldtek értesitőket végrehajtásról ,de nincs a nevemen semmi.ha 10 eresével fizetném több évig,de azt mondták két év alatt kell.aki nem fizette mitörtánt?élete végéig kamatozik?nem fog elévülni?
2016. ápr. 29. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Az elévülés miatt kérdeztem, hogy hány évig nem volt a TB-d renezve? Az összegből gondolom, hogy olyan 4-5 év.
2016. ápr. 29. 21:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyébként csak úgy kíváncsiságból, mennyi a kamat?
2016. ápr. 29. 21:49
 7/10 A kérdező kommentje:
szerintem is 4 év körül kamatnem tudom mennyi ebből,azt mondták nem évül el ha köldtek értesitőt,és küldtek párat végrehsjtásról,de még nem jött ki senki és nem is tudnának mit elvinni mert minden anya nevén van és páromén.
2016. ápr. 30. 05:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Örül az, hogy fizetni akarsz, csak egyelőre kettőtök közül nem te diktálsz, hogy milyen ütemezésben mennyit, hanem ők!
2016. ápr. 30. 10:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A NAV nagyon örül és megtisztelve érzi magát, hogy végre méltóztatsz fizetni. Mi is örülünk, hogy ennyi ésszel még gyereket is vállaltál erre az anyagi helyzetre.
2016. ápr. 30. 16:56
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

Valamit nagyon nem érthettél abból, amit elmondtak Neked, vagy összekeverted a szezont a fazonnal.

Én úgy gondolom, most sem siránkozni kell, hanem amilyen ütemben tudod, fizetni. Biztos vagyok benne, hogy nem fogják visszaküldeni, mondván egybe kérik.

Már az egy jó pont, hogy a késedelmi pótlékot elengedték.

A GYES időtartamára nem kell fizetned ezt a járulékot.

A méltányossági kérelem elbírálásának is vannak szabályai, nem mindig a NAV-os ügyintéző diktál. Ő köteles a játékszabályokat betartani, egyébként egy ellenőrzéskor akár "repülhet" is a munkahelyéről.

Kezd el törleszteni, akkor látják a fizetési szándékot. Az sosem baj.

2016. máj. 2. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!