Munkanélküli vagyok, így a TB-t sem tudom fizetni, de majd ha lesz munkahelyem akkor levonják a fizetésemből fokozatosan az elmaradt hónapokat vagy én törlesztem olyan ütemben ahogyan akarom?
nem a saját ütemedben fizeted, hanem egy összegben fogják követelni, egyezkedhetsz részletfizetésről, ha nem fizeted, akkor a munkáltatód fog levelet kapni és mielőtt még megkapnád a fizetésed x százalékát (ha nincs máshová tartozásod, akkor 33%-át) letiltatják
menj be a lakcímed szerint illetékes önkormányzathoz és kérd, hogy 1 évig fizessék helyetted
Beregisztrálsz a munkaügyibe, azzal a papírral mész az önkormányzathoz. Ott meg tudod igényelni. Ők 12 hónapig fizetik helyetted.
Én már 2. alkalommal kértem 2 éven belül, és mindig megadták.
Nem, a munkaügyiben kell mondanod, hogy meg akarod kérni a TB-t az önkormányzatnál. A munkaügyiben kiállítanak ehhez egy igazolást, azzal kell menni az önkormányzathoz.
Nekem 7 héten belül elbírálták mindig.
Nálunk el kell telnie a 3 hónapnak, csak utána adnak olyan igazolást a munkaügyiben, amivel tovább lehet menni az önkormányzathoz.
Ezek szerint lehet, hogy városonként eltérő szabályok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!